Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit, ascunse într-un camion, 162.500 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

* Captura de ţigări este cea mai mare înregistrată de poliţiştii de frontieră în acest an, iar valoarea acesteia se ridică la peste 2,4 milioane lei.

În data de 31.07.2020, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român S.A., la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigarete.

Mijlocul de transport a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu ţigări, în valoare de 2.437.500 lei.

În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă în interiorul acestuia.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigări", faptă prevăzută de Legea 227/2015.