COD GALBEN: 05-08-2020 ora 10 Intre 05 august, ora 15:00 – 06 august, ora 02:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată in conform textului și hărții;

Precizări de presă cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a 58 de cetăţeni români pe teritoriul Republicii Federale Germania

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile germane au notificat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români din districtele Enz şi Rhein-Neckar, landul Baden-Wurttemberg, Republica Federală Germania.

Potrivit datelor comunicate de către autorităţile germane, aproximativ 200 de cetăţeni români, membri ai unei comunităţi religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19. În urma testării, 20 de cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv, majoritatea persoanelor infectate fiind asimptomatice sau prezentând forme uşoare ale bolii.

Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă.

Totodată, MAE precizează că, în cursul zilei de 30 iulie, autorităţile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecţia cu COVID-19 a 103 cetăţeni români din cadrul unei alte comunităţi româneşti din districtul Rhein-Neckar.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile germane reprezentanţilor Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme uşoare ale bolii şi au fost plasate în izolare, respectiv carantină.

Consulatul General al României la Stuttgart continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Stuttgart: 0049 0 711.664.86.11, 0049 0 711.664.86.12, 00490711.664.86.13, 0049 0 711.664.86.14 şi 0049 0 711.664.86.15, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 0 1716813450.