Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Astăzi, 01.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 3829 de persoane declarate vindecate.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid - 19, în acelaşi interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 495 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, 128 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid- 19, 86 pacienţi sunt în zona tampon şi 281 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 128 pacienţi diagnosticaţi Covid- 19, 82 pacienţi prezintă forme medii ale bolii, 40 forme uşoare, iar 6 pacienţi cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, dintre care doi sunt ventilaţi mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 64 pacienţi diagnosticaţi cu Covid- 19 şi 13 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33300 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 297 de persoane. Dintre cele 297 de persoane testate în ultimele 24 de ore, 18 sunt confirmate Covid-19.

La data prezentului comunicat se află în carantină 392 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 141 de persoane.

Conform actului normativ menţionat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuţiei cazurilor Covid -19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ teritoriale 42 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 27 au câte un caz în evoluţie, 32 au sub cinci cazuri în evoluţie, 8 au sub zece cazuri în evoluţie iar 5 au peste zece cazuri în evoluţie.

In cursul zilei de 31 iulie 2020 politiştii au desfăşurat activităţi în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 158 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 88 de societăţi comerciale, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 688/ 31.07.2020 a fost publicată HG nr.588/ 31.07.2020 pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform căreia purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane în spaţiile şi în intervalele orare respective, unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară stabilite în condiţiile legii.

Administratorii/ Proprietarii spaţiilor publice deschise menţionate mai sus au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţiei în spaţiile respective la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Operatorii economici care desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi altele asemenea (spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor), au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi.

Prin Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4.659.263/ 01.08.2020, 4.659.264/ 01.08.2020, 4.659.265/ 01.08.2020 şi 4.659.266/ 01.08.2020 a fost instituită măsura de carantină zonală pentru localităţile Seleuş şi Moronda, comuna Seleuş, judeţul Arad, localităţile Gurahonţ şi Bonţeşti din comuna Gurahonţ, judeţul Arad, comuna Bălileşti, judeţul Argeş şi comuna Dârmăneşti, judeţul Argeş.

Instituţia Prefectului Judeţul Suceava mulţumeşte tuturor sucevenilor care respectă măsurile şi recomandările specialiştilor şi face un apel către toţi cetăţenii pentru aplicarea în continuare, cu stricteţe, a normelor de distanţare fizică şi igienă, precum şi a tuturor măsurilor de protecţie individuală.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.