Iohannis s-a umplut din nou de ridicol prin scoaterea PSD vinovatul de serviciu

Preşedintele Iohannis continuă să se comporte nepotrivit funcţiei sale, domnia sa neavând altceva mai bun de făcut decât să dea vina pe PSD pentru orice se întâmplă în România.

Deşi are toate pârghiile puterii şi toate instrumentele de acţiune executive prin intermediul cărora să lupte eficient împotriva pandemiei şi a efectelor sale dezastruoase pentru români şi sănătatea publică, prin "guvernul meu", şeful statului nu se poate desprinde de obsesia de a face din PSD vinovatul de serviciu pentru tot.

Această atitudine nu este doar contraproductivă şi ineficientă pentru populaţie, ci este una hilară, antidemocratică şi la limita încălcării Constituţiei. Când ai toate posibilităţile legale de a guverna, nu ai cum să te cramponezi de faptul că vreo entitate, în speţă PSD, a complotat la evoluţia îmbolnăvirilor şi în gestionarea crizei sanitare generate de ravagiile noului coronavirus.

Evident, românii s-au săturat de aceste ieşiri demne de cascadorii râsului ale preşedintelui-premier, care, în altă ordine de idei, nu poartă mască în spaţiile închise şi tolerează fumatul şi băutul în sediul guvernului, respectiv exact ce-i roagă aproape zilnic pe "dragii de români" să nu facă!

Oamenii aşteaptă de la preşedinte soluţii la problemele lor extrem de serioase din această perioadă, după pierderea a milioane de locuri de muncă şi lipsa unor perspective dătătoare de speranţe în mai bine.

Ce face în schimb preşedintele? Recită obsesiv "PSD este vinovat", de parcă PSD ar conduce România şi Executivul şi ar fi avut vreo contribuţie în plan executiv şi administrativ de la izbucnirea pandemiei!

Intervenţia lui Iohannis de joi, prin care a aruncat total mincinos, iresponsabil şi dezgustător din punct de vedere uman şi politic, vina pe PSD, arată nu doar eşecul îngrozitor al guvernării sale liberale de a gestiona criza COVID, ci şi teama de rezultatul viitoarelor alegeri locale şi prezidenţiale.

În realitate, PSD nu a tras de timp în Parlament cu adoptarea legii carantinării şi izolării, cum în mod ticălos a afirmat nepurtătorul de mască, ci a elaborat o lege corectă şi benefică, corectând documentul penibil venit de la guvern.

Sunt convinsă că PSD va satisface aşteptările prezidenţiale şi va câştiga alegerile viitoare, pentru a putea guverna aşa cum trebuie România!

Deputat PSD Cristina-Elena DINU,
Circumscripţia Electorală nr. 19 Giurgiu