COD GALBEN: 12-08-2020 ora 10 Intre 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 12-08-2020 ora 17 Intre 17:35 si 18:30 se va semnala averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 17 Intre 17:15 si 19:00 se va semnala averse ce vor depăși local 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, grindină in Județul Olt, Județul Dolj; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 16 Intre 16:50 si 18:00 se va semnala local averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice,intensificări de scurtă durată ale vântului,grindină in Județul Maramureş, Județul Maramureş, Județul Bistriţa-Năsăud, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 16 Intre 16:45 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice, local averse ce vor depăși 15 l/mp in Județul Brăila, Județul Teleorman;

Germania continuă să ajute comunitatea braşoveană în lupta împotriva virusului Cov-Sars-2

Companiile germane continuă să fie alături de braşoveni în îmbunătăţirea capacităţii de tratare a bolnavilor de Covid-19. Astfel, firma germană Wolf a donat Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov un bronhoscop performant în valoare de peste 40,000 euro.

În urma unei campanii de strângere de fonduri pentru sistemul de sănătate din judeţ iniţiate de Oana Krichbaum, consilier local CDU în Pforzheim (Germania) şi originară din Braşov, şi de Cristian Macedonschi, consilier local FDGR în Braşov, şi căreia i s-a alăturat dr. Thushira Weerawarna, medicul şef al Secţiei de Pneumologie a Spitalului Siloah din Pforzheim, donaţiile totale, care includ inclusiv contribuţii ale Hygienium şi Amazon Germania, s-au ridicat la peste 120,000 euro.

Mai mult, săptămâna aceasta, o echipă de medici din Pforzheim este la Braşov şi lucrează alături de cadrele noastre medicale pentru a trata pacienţii afectaţi de virusul Cov-Sars-2. Medicii germani au adus la Braşov şi trei aparate de ventilaţie şi echipamente medicale de protecţie, care au fost donate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

"În fiecare zi ne bucurăm să vedem exemple de solidaritate europeană în favoarea comunităţii noastre, într-un moment în care fiecare sprijin contează şi înseamnă mai mult şanse la viaţă pentru cei afectaţi de pandemie. Prezenţa medicilor germani la Braşov şi donaţiile de echipamente medicale demonstrează că nu suntem singuri împotriva virusului şi că împreună, prin mobilizare şi cooperare, le putem fi de folos celor din prima linie. Vreau să mulţumesc în mod deosebit medicilor din Pforzheim şi companiilor germane şi româneşti care au răspuns apelului nostru. Aceasta este o poveste frumoasă într-o perioadă în care, din păcate, suntem copleşiţi de veşti triste. Totuşi, am încredere că, solidari şi respectând regulile de sănătate publică, vom trece cu bine şi peste acest moment", a declarat Cristian Macedonschi, unul dintre iniţiatorii proiectul de strângere de fonduri.

La invitaţia domnului Dr. Thushira Weerawarna, va pleca în următoarea perioada o echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Braşov la un schimb de experienţa în lupta anti covid19 la Pforzheim la Spitalul Siloah, iar în aproximativ 6 săptămâni va reveni o echipă de cadre medicale condusă dr. Weerawarna la Braşov.

"Sunt foarte fericită, fiindcă Asociaţia germano-română Pforzheim /Enzkreis, împreună cu CM au fost iniţiatorii unei minunate acţiuni umanitare care au pus bazele atât a unei colaborări de durata, cât şi a unei prietenii între două echipe de specialişti din domeniul medical. Aş dori ca această acţiune să fie un semnal şi în acelaşi timp şi un impuls pentru cât mai multe instituţii şi organisme civile în iniţierea şi susţinerea unor acţiuni umanitare similare. Traversăm o perioadă fără precedent, în care solidaritatea europeană ar fi putut să fie mai puternică. Datorită energiei şi altruismului societăţii civile, lupta împotriva virusului Cov-Sars... poate fi mai eficientă. Mulţumesc tuturor membrilor DRG, tuturor sponsorilor care au susţinut proiectul şi în primul rând echipei de profesionişti de la Spitalul Siloah din Pforzheim, care peste 6 săptămâni va reveni la Braşov", a declarat doamna Oana Krichbaum în calitate de coorganizator şi preşedinte al Societăţii Germano-Române - DRG Deutsch - Rumanische Gesellschaft din Pforzheim.