Administraţia publică trebuie rapid reformată!

Este inadmisibil ca oamenilor să li se închidă uşa în nas, să fie purtaţi pe drumuri, să li se răspundă că nu se poate, înainte ca acea problemă să fie atent analizată.

O comunitate în care cetăţeanul este pe primul plan presupune o administraţie publică decisă şi hotărâtă, care propune proiecte valoroase şi le duce la bun sfârşit.

Însă o comunitate nu devine automat mai bogată doar cu fonduri guvernamentale (absolut necesare, la fel ca şi cele europene), ci are şanse reale să prospere dacă se creează un mediu de afaceri local sănătos, care se dezvoltă permanent.

Ruptura între administraţia publică locală, adesea anchilozată şi fără idei, şi antreprenori este tot mai evidentă, inclusiv la Tulcea.

Încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor. Este un principiu valabil în orice domeniu, dar în ceea ce priveşte relaţia dintre administraţie şi mediul antreprenorial lucrurile sunt şi mai sensibile, iar colaborarea dintre cele două părţi este esenţială.

Afacerile locale trebuie încurajate şi susţinute cu toate forţele, pentru că oferă locuri de muncă şi prosperitate comunităţii. Adică un trai mai bun pentru oameni.

Parteneriatul între Consiliul Judeţean şi mediul de afaceri este obligatoriu, însă n-ar trebui să însemne doar nişte principii frumos aranjate pe o foaie de hârtie. Este nevoie de implicarea firmelor tulcene în proiectele judeţului, iar oamenii de afaceri abia aşteaptă acest semnal. Dar pentru asta este necesar un dialog constant şi sincer.

Soluţii sunt şi le vom pune în practică. Vorbim aici de înfiinţarea unor incubatoare de afaceri sau de parcuri industriale, la fel cum putem gândi acordarea unor facilităţi companiilor care creează locuri de muncă.

România va beneficia de fonduri europene consistente în următorii ani, iar sume importante pentru lucrări de infrastructură vor fi alocate şi de către Guvernul PNL în următorii cel puţin patru ani şi jumătate de guvernare.

Cât priveşte Tulcea, podul de peste Dunăre, la Brăila, va avea un impact economic uriaş asupra judeţului, legând pe cale rutieră Dobrogea de Moldova şi Muntenia.

Investiţiile atrag investiţii, iar parteneriatul dintre Consiliul Judeţean şi mediul de afaceri reprezintă cheia pentru dezvoltarea rapidă a judeţului Tulcea.

George Şişcu
Deputat PNL de Tulcea