Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Universitatea din Bucureşti dă astăzi startul înscrierilor pentru admiterea 2020 la cele 19 facultăţi

Taxa de înscriere, redusă cu 25% pentru candidaţii care care se înscriu online la concursul de admitere

Universitatea din Bucureşti îşi aşteaptă candidaţii la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master începând de astăzi şi până pe 30 iulie.

Având în vedere situaţia actuală generată de evoluţia COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptat.

Majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master Universitatea din Bucureşti scoate la concurs un număr total de 3.200 de locuri bugetate la toate cele 19 facultăţi ale sale.

Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăţi pentru studii universitare de licenţă poate fi consultat aici
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Repartizare-locuri-Licenta_iunie-2020.pdf,

iar cel pentru studii universitare de master aici
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Repartizare-locuri-Master_iunie-2020.pdf.

Pentru studiile universitare de licenţă se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile facultăţilor UB şi aprobate în Senatul Universităţii din Bucureşti: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivaţional şi admitere pe bază de examen.

Informaţii detaliate despre modalităţile de admitere pentru fiecare dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti pentru studii universitare de licenţă pot fi consultate aici

https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/05/Modalitati-admitere-LICEN%C5%A2%C4%82-UB-2020.pdf şi aici
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Admitere-licenta-probe.pdf.

În ceea ce priveşte programele de master oferite, modalităţile de admitere pentru sesiunea iulie-septembrie 2020 pot fi accesate aici

https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/05/Modalitati-admitere-MASTER-2020-UB.pdf şi aici
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Admitere-probe-MASTER.pdf

Nu în ultimul rând, informaţii cu privire la perioadele de înscriere stabilite de fiecare dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti pot fi accesate aici
https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/07/Calendar-%C3%AEnscriere-facult%C4%83%C8%9Bi-UB-2020.pdf

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afişa pe site-ul propriu formularul de înscriere. Datele de contact ale celor 19 facultăţi ale UB pot fi accesate aici https://unibuc.ro/studii/facultati/

De asemenea, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor platforma online www.po.unibuc.ro unde aceştia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidaţii care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidaţii care optează pentru înscrierea la sediile facultăţilor, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi.

Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia. Mai multe informaţii despre cazare pot fi solicitate la adresa de e-mail: cazare@rectorat.unibuc.ro.

Pentru toţi candidaţii la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăţilor), Universitatea din Bucureşti oferă acces gratuit la Grădina Botanică "Dimitrie Brândză". Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 iulie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimaţiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti.

Mai multe informaţii cu privire la procesul de admitere la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti pot fi consultate în Metodologia organizării şi desfăşurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de licenţă, disponibilă aici

http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Metodologie-Admitere-Licen%C8%9B%C4%83_iunie-2020.pdf.

Metodologia organizării şi desfăşurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de master poate fi consultată aici
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Metodologie-Admitere-Master_iunie-2020.pdf

Universitatea din Bucureşti va comunica în mod constant informaţii cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro şi pe conturile de Facebook, Instagram şi YouTube.

În plus, candidaţii sunt sfătuiţi ca, în funcţie de opţiuni, să urmărească şi website-urile sau paginile de pe conturile de socializare ale facultăţii/facultăţilor care îi interesează, pentru a fi la curent cu informaţiile utile privitoare la admitere.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.