Marius Bodea: Eşecul administraţiei PSD: Aeroportul Iaşi pierde încă o aeronavă şi patru rute internaţionale!

Aeroportul Iaşi pierde o aeronavă Wizz Air începând cu luna noiembrie, aceasta urmând să fie mutată la Bacău iar prin restrângerea bazei aeriene se închid şi alte patru rute externe: Liverpool, Billund, Catania şi Larnaca. Explicaţia? Tarifele mari impuse, precum şi nepăsarea actualei administraţii care de patru ani ţine în loc dezvoltarea aerogării. Astfel, odată cu programul de iarnă, Aeroportul din Iaşi rămâne doar cu trei aeronave (două Wizz Air şi una Blue Air), în timp ce aeroportul concurent va avea patru.

Deputatul Marius Bodea critică lipsa de implicare a celor care azi conduc Aeroportul Iaşi, în contextul în care celelalte aeroporturi regionale - Bacău şi Suceava - profită de stagnarea Iaşului şi derulează de câţiva ani investiţii majore.

"Ce se întâmplă azi la Aeroportul Iaşi este de-a dreptul revoltător şi nici nu mai miră pe nimeni, în condiţiile în care Iaşul a mai pierdut nouă curse externe operate de compania naţională Tarom. Faptul că operatorul Wizz Air îşi restrânge baza de la Iaşi dovedeşte eşecul administraţiei Aeroportului, total incompetente şi iresponsabile, care se joacă pur şi simplu cu viitorul acestei comunităţi.

Proiectele de dezvoltare a aerogării, cu care s-a tot lăudat PSD-ul în aceşti ani, au rămas doar pe hârtie, iar interesul operatorului este să investească şi să-şi consolideze business-ul acolo unde există oportunităţi reale de creştere continuă.

Or, Iaşul a devenit extrem de neatractiv pentru companiile aeriene. Vedem cum legături cu centre economice importante din Europa dispar rând pe rând iar cei de la conducerea Aeroportului nu au nicio grijă. Singura lor grijă de când s-au instalat acolo sunt sumele uriaşe irosite pe studii deja făcute şi salarii umflate de "performanţă".

Nu se gândesc că prin retragerea unei singure aeronave se pierd încasări de sute de mii de euro şi 30.000 de pasageri în fiecare lună. Nu fac un minimum de efort pentru a recupera tot ce s-a pierdut pentru că sunt incapabili să înţeleagă efortul continuu de a negocia şi promova noi rute.

Este de neînţeles, azi, după atâţia ani de pierderi, încăpăţânarea unor persoane care pretind că deţin calităţi manageriale, de a se ţine cu dinţii de funcţii, asistând la declinul celei mai solide investiţii din Iaşi din ultimii 30 de ani. Solicit, încă o dată, demiterea conducerii Aeroportului Iaşi pentru a se putea salva ce a mai rămas!

Cât am fost manager la Aeroportul Iaşi am ştiut, încă de la început, că fiecare an contează pentru evoluţia acestui obiectiv pentru că de el depindea dezvoltarea unei regiuni întregi. Ieşenii merită un aeroport la standarde europene şi o administraţie capabilă să susţină proiecte notabile!

Din poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a readuce Aeroportul Iaşi în topul aeroporturile regionale! Voi recupera rutele pierdute, voi relua negocierile pentru conexiuni cu hub-uri importante, voi continua dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare", a declarat deputatul Marius Bodea.