COD GALBEN: 12-07-2020 ora 12 Intre 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate se va semnala 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate

La Teatrul Naţional "Nae Leonard", weekend-ul începe "Pe armonii americane"

În acest weekend, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" Galaţi vă provoacă să ieşiţi din acel iureş spre nicăieri pe care îl parcurgem cu toţii zilnic, pentru a vă aduce aminte să zâmbiţi.

Sâmbătă, pe 4 iulie, de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, Teatrul nostru a programat spectacolul Seri muzicale pe armonii americane, de la ora 20:00, în Grădina de vară "Leonard". Soliştii (Cristina Vasopol, Ioan Badea - solo vioară, Mihail Anton, Ana Băcanu, Lenuţa Bercaru, Florin Bobei, Valeria Drăguş , Silvia Niţă, Teodor Niţă, Maria Orzan, Ionuţ Popa, Elisabeta Romilă, Mirela Stoica, Adrian Ţurcanu şi Florina Nistor) vor interpreta fragmente din celebrul musical "Sunetul Muzicii"şi titluri de succes din repetoriul american ale artiştilor precum Dolly Parton, Michael Jackson, Henry Mancini, George Gershwin, Harold Arlen, James Roy Horner şi mulţi alţii, alături de corul şi orchestra de cameră ale Teatrului, sub bagheta dirijorală a maestrului Eugen Dan Drăgoi.

Duminică, pe 5 iulie, de la ora 20:00, asistăm la spectacolul Săracu' Gică, comedia muzicală de N. Stroie, St. Cristodullo şi V. Vasilache, pe muzica compozitorului Aurel Manolache, care va fi prezentată într-o formulă interpretativă susţinută de Costel Donose în dificilul rol Gică Sâmbureanu, Paul Buţa (Tache Măslineanu), Viorica Mărăndici (Evantia), Adina Lazăr (Duţa), Andrei Ardeleanu (Radu), Florentina Andronic (Paraschiva), Cristina Izabela Ionaşcu (Margot), Cristina Vasopol (Gae), Mihail Anton (Sergent Nae Gogoaşă), Alexandru Tatu (Frângulea), Elvis Butunoi (Georges Traviatini).

"Am gândit piesa în cheie comică burlescă, astfel încât caruselul întâmplărilor pe care îl conţine piesa să capete o pondere plină de amuzament", afirma regizorul spectacolului, actorul Gheorghe V. Gheorghe la premiera din 1996. Longevitatea acestui spectacol pe scena gălăţeană se datorează textului savuros inspirat de viaţa pitorească a mahalalei româneşti, cu regulile şi atmosfera tonică a umorului său.

Preţul unic pentru spectacolele din weekend-ul 4-5 iulie este de 21,6 lei, biletele putând fi achiziţionate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-galati .

Echipa Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" s-a adaptat noilor măsuri luate de autorităţi pentru ca publicul să beneficieze de prevenţia necesară în această perioadă, pentru a fi în siguranţă. Accesul în Grădina "Leonard" pentru vizionarea acestui spectacol se va face cu respectarea normelor în vigoare privind distanţarea socială de 2 metri între scaune şi purtarea măştilor pe tot parcursul reprezentaţiei artistice.