Contractul pentru Tronsonul 3 şi 4 al drumului expres Craiova-Piteşti va fi semnat în iulie

Premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Economiei, Virgil Popescu au efectuat, astăzi, o vizită de lucru pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti. Tronsonul 1 şi tronsonul 2 se află deja în execuţie, iar pentru tronsonul 3 şi pentru tronsonul 4 va fi semnat contractul pentru proiectare şi execuţie în luna iulie. Vizita de astăzi dovedeşte că Guvernul Orban tratează cu maximă seriozitate dezvoltarea infrastructurii de transport din România, iar construcţia Autostrăzii Sibiu-Piteşti şi construcţia drumului expres Craiova-Piteşti, plasează judeţul Argeş pe harta celor mai importante proiecte rutiere din ultimii 30 de ani.

"Am promis că infrastructura rutieră se va dezvolta sub guvernarea liberală, iată că ne ţinem de cuvânt şi lucrările avansează atât pe Tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, cât şi pe primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşti. Vizita premierului Ludovic Orban, alături de o echipă ministerială, pe şantierul drumului expres dovedeşte că Guvernul PNL acordă o importanţă deosebită drumurilor din România şi implicit, dezvoltării economice a ţării. Aşa cum a precizat şi ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, în luna iulie vom semnat contractul pentru tronsoanele 3 şi 4 al drumului expres Craiova-Piteşti", a declarat preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu.

"Estimăm că în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul pentru proiectare şi execuţie pentru cele două tronsoane, 3 şi 4. Le-am cerut colegilor din CNAIR să organizeze impecabil aceste procese de achiziţie publică, astfel încât să elimine, dacă se poate, toate motivele pentru care cineva şi-ar dori să conteste aceste proceduri şi să întârziem începerea lucrărilor. Sunt convins că ne vom mai vedea aici, pe aceste şantiere, cum, de altfel, am obişnuit împreună cu domnul prim-ministru să ne vedem în toată ţara, pentru că Guvernul Orban dezvoltă toate regiunile României şi nicio regiune nu rămâne în urmă. Investim în infrastructura de transport pentru că numai aşa putem să dezvoltăm economia României", a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

"Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare vom adopta din nou o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze procedurile de achiziţie şi mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziţiei. Nu mai putem tolera ceea ce s-a întâmplat de zeci de ani, în care proceduri de achiziţie să dureze ani de zile până se ajunge la desemnarea câştigătorului. Sunt convins că nu există temeiuri de contestare şi vreau să le transmit un mesaj contestatarilor de profesie, să se lase de acest obicei, pentru că vremea în care, la înţelegere, la convenienţă cu diverşi funcţionari de prin minister sau de prin Compania de Autostrăzi se punea la cale torpilarea unor proiecte, a trecut", a declarat premierul Ludovic Orban pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş