COD GALBEN: 13-08-2020 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita;

Metropolitan Life, alături de Fundaţia United Way România, contribuie la sprijinul medicilor aflaţi în prima linie în lupta cu COVID-19, alocând 25.000 USD

Bucureşti, 30 iunie 2020 - Fundaţia United Way România şi Metropolitan Life sprijină cadrele medicale din linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus), prin intermediul proiectului "Infirmiera Virtuală" şi al echipamentelor de protecţie, în valoare de 25.000 USD. "Infirmiera Virtuală" este o soluţie inovativă de comunicare şi avertizare, bazată pe tehnologie, pentru limitarea expunerii la infectarea cadrelor medicale, în contactul cu pacienţii afectaţi de COVID-19.

Proiectul "Infirmiera Virtuală" este o reţea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluţie "ready to use" din primul minut de la instalare, simplă şi sociabilă, fiecare având integrată o tabletă. Cu ajutorul acestor avataruri, medicii, asistentele medicale şi infirmierele pot comunica video şi prin text cu pacienţii, având contact direct doar în situaţii esenţiale pentru sănătatea acestora. În 2 luni, un singur device poate elimina până la 180 de surse de infectare potenţiale.

Datorită donaţiei Metropolitan Life, Fundaţia United Way România a distribuit, în plină pandemie, 15 avataruri virtuale, care au ajuns la 2 mari spitale din ţară - Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" din Timişoara.

De asemenea, împreună cu Fundaţia United Way România, Metropolitan Life a donat în aceste spitale peste 40.000 de mănuşi de protecţie şi 80 combinezoane medicale.

"Metropolitan Life este un partener de încredere al Fundaţiei United Way România şi dorim să le mulţumim pentru că ne sunt alături. În această perioadă de criză fără precedent, împreună putem ajuta - mai ales în prima linie, unde nevoia de sprijin este, în continuare, foarte mare", spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

Despre United Way România
United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcţii care pun bazele unei comunităţi prospere: acces la o educaţie de calitate, servicii bune de sănătate şi un venit suficient pentru a întreţine o familie. Acţionăm ca un organizator comunitar, mobilizând o reţea extinsă de parteneri din comunitate - ONG-uri, companii, instituţii publice, lideri din societatea civilă, donatori şi voluntari - să îşi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susţinerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

Despre Metropolitan Life
Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume, şi sucursala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Înfiinţată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viaţă, planuri de pensii, beneficii pentru angajaţi şi servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienţi, MetLife are operaţiuni deschise în aproape 50 de ţări şi deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piaţa de asigurări de viaţă. 2,5 milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Pentru mai multe detalii despre Proiectul "Infirmiera Virtuală", accesaţi http://www.infirmieravirtuala.ro/.