COD GALBEN: 13-07-2020 ora 10 Intre 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene vizate se va semnala 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene vizate

Aproape 35 de milioane lei pentru autorităţi locale şi instituţii publice şi peste 49 milioane lei pentru IMM-uri, prin POR

27 de contracte de investiţii finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 au fost semnate, astăzi, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

"Fonduri europene în valoare de peste 84 de milioane de lei vor merge către autorităţi, instituţii publice şi IMM-uri, în urma semnării celor 27 de contracte finanţate de POR. Este esenţial să motivăm atât administraţiile locale cât şi antreprenorii să acceseze bani europeni pentru proiecte de investiţii, iar acest lucru depinde, în special, de noi ca autoritate publică centrală. Interesul autorităţilor locale, dar şi implicarea antreprenorilor dovedeşte, înainte de toate, creşterea încrederii acestora în instituţia pe care o conduc", a spus Ion Ştefan.

8 dintre contractele de investiţii vizează proiecte ce vor fi demarate în mai multe unităţi administrativ teritoriale şi instituţii publice din România:

1. Comuna Sălard (Jud. Bihor)

Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale în comuna Sălard (6.642.236,05 lei)

2. Oraş Jibou (Jud. Sălaj)

Reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale "Lucian Blaga" (7.182.020,38 lei)

3. Municipiul Galaţi (Jud. Galaţi)

Creşterea performanţei energetice la mai multe blocuri de locuinţe (3.665.018,76 lei)

4. Comuna Deda (Jud. Mureş)

Reabilitarea şi modernizarea Liceului Tehnologic "Vasile Netea" (7.879.304,46 lei)

5. Oraşul Ştei (Jud. Bihor)

Zona de recreere - centru multifuncţional recreativ (7.222.658,59 lei)

6. Comuna Alunu (Jud. Vâlcea)

Modernizarea, reabilitarea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII, sat Colţeşti (1.939.068,81 lei)

7. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Iaşi

Închiderea Centrului Rezidenţial "Sf. Stelian", Paşcani, judeţul Iaşi" (5.285.018,54 lei)

8. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu

Reabilitarea şi modernizarea sistemului termoenergetic la pavilion administrativ din cadrul S.P.F. Orlea (1.528.493,71 lei).

Alte 19 investiţii sunt direcţionate către întreprinderi mici şi mijlocii:

1. Dezvoltarea SC Dentexpert SRL prin inovare şi achiziţia de utilaje performante (465.011,44 lei)

2. Creşterea competitivităţii SC Hekomet SRL (1.220.799,39 lei)

3. Dotarea SC Detroit City Gaz Distribution SRL cu echipamente de prelucrare a lemnului (1.375.687,75 lei)

4. Noi orizonturi de dezvoltare - SC Doi officeideas SRL (1.116.632,99 lei)

5. Dezvoltarea şi diversificarea activităţii în cadrul SC Goarhiteca SRL prin achiziţia de echipamente şi realizarea de servicii inovative (869.809,54 lei)

6. Dezvoltarea S.U.T Carpaţi SA prin achiziţie utilaje pentru fabricarea betonului (7.240.733,50 lei)

7. Dezvoltarea activităţii societăţii Ravnet SRL prin achiziţia de utilaje de construcţii (7.275.494,22 lei)

8. Creşterea competitivităţii societăţii Complex Delta SRL în domeniul execuţiei lucrărilor hidrotehnice, prin dotarea cu echipamente specifice (7.667.754,62 lei)

9.Creşterea competitivităţii economice la SC. AG Grupinstal SRL (3.350.471,18 lei)

10. Extinderea şi diversificarea activităţii SC Topotehnics SRL prin achiziţia de utilaje pentru recuperarea deşeurilor (7.802.308,53 lei)

11. Creşterea competitivităţii întreprinderii SC Prospectterra SRL prin achiziţia unui utilaj de foraj autopropulsat pentru realizarea studiilor geotehnice (1.069.670,67 lei)

12. Dezvoltarea microîntreprinderii SC Carrian S.R.L. Mediaş (1.350.608,40 lei)

13. Dezvoltarea şi modernizarea activităţii de producţie ambalaje inovative de carton şi hârtie pentru domeniul alimentar la SC Turboprint SRL (1.422.133,63 lei)

14. Dezvoltarea capacităţii de producţie a SC Perla Mex SRL" (1.128.486,78 lei)

15. Investiţii pentru consolidarea pe piaţă a companiei SC Remat Eurotop SRL (1.001.768,60 lei)

16. Diversificarea activităţii SC Taiv David Lucas SRL prin achiziţia de echipamente noi şi performante (1.434.549,66 lei)

17.Creşterea competitivităţii şi a productivităţii firmei SC Merk Class SRL prin achiziţia de utilaje şi echipamente moderne, eco-eficiente (1.337.426,13 lei)

18. Dezvoltarea şi diversificarea activităţii în cadrul SC Victoria Barita SRL prin achiziţia de echipamente şi realizarea de produse inovative (1.331.254,72 lei)

19. Dezvoltarea activităţii de producţie în cadrul SC Senso Prod SRL (1.338.348,57 lei).