COD GALBEN: 13-07-2020 ora 10 Intre 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene vizate se va semnala 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene vizate

BULETIN DE PRESĂ - Judeţul Mureş

Până astăzi, 29 iunie, în judeţul Mureş au fost confirmate 732 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus).

De asemenea, până la această dată, 649 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, la această dată, 1.789 persoane se află în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităţilor. În spaţiile de carantină din judeţul Mureş sunt 32 persoane.

Un număr de 38 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş.

Până acum, 69 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş.

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni, 22 iunie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană).

Zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 şi poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ţinut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puţin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

Cancelaria Prefectului

Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş