COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 10 Intre 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate se va semnala 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:50 si 17:50 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:20 si 17:30 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Botoşani, Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:10 si 17:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:45 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:40 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Suceava, Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Hope and Homes for Children şi Kaufland România au început lucrările de construcţie la prima casă de tip familial din municipiul Iaşi

La finalul lunii iunie 2020, au început lucrările de construcţie la prima casă de tip familial pe care Hope and Homes for Children o dezvoltă împreună cu Kaufland România în municipiul Iaşi. După finalizarea lucrărilor, în această casă vor locui 12 copii din Centrul de Plasament "Ion Holban" din Iaşi, aflat în proces de închidere în cadrul parteneriatului dintre Hope and Homes for Children, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi. Fundaţia îşi propune închiderea centrului de plasament până la finalul anului 2022.

Parteneriatul dintre Hope and Homes for Children şi DGASPC Iaşi pentru închiderea Centrului de Plasament "Ion Holban" a fost iniţiat în anul 2014. În prezent, în acest centru locuiesc 65 de copii, fiecare copil fiind evaluat individual de către specialiştii Hope and Homes for Children şi de către specialiştii DGASPC, în încercarea de a găsi alternativele de locuire şi îngrijire cele mai potrivite după închiderea centrului. Până la finalul anului 2021, 12 dintre copii se vor muta în prima casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children şi Kaufland România. Alţi 12 copii se vor muta în cea de a doua casă de tip familial din Iaşi care urmează să fie construită.

Hope and Homes for Children şi Kaufland România colaborează încă din anul 2014, iar în prezent derulează un parteneriat strategic prin care compania susţine programul de închidere a instituţiilor de tip vechi desfăşurat de Fundaţie în judeţul Iaşi. Parteneriatul se desfăşoară în perioada 2020 - 2022 şi are o valoare de 440.000 euro, fonduri care acoperă construcţia a două case de tip familial în care vor fi mutaţi 24 de copii din Centrul de Plasament "Ion Holban" din Iaşi.

În casele de tip familial, locuiesc 10 - 12 copii care primesc îngrijire, educaţie, sprijin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

"Azi începem construcţia unei case noi pentru 12 copii care nu au cunoscut căldura de acasă. O casă este mai mult decât cei patru pereţi şi un acoperiş; o casă găzduieşte speranţele, visurile, momentele bune, dar şi momentele de încercare ale celor care o locuiesc. Toate elementele care transformă o casă în acasă. Noi, la Kaufland România, credem în misiunea Hope and Homes for Children de a oferi tuturor copiilor din orfelinate un acasă şi sprijinim eforturile Fundaţiei, având credinţa că implicarea face diferenţa." - Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România

Hope and Homes for Children a început procesul de închidere a centrelor de plasament din judeţul Iaşi în anul 2014. La momentul respectiv, Centrul de Plasament "Ion Holban" era cel mai mare centru de plasament din ţară. De când şi-a început activitatea în judeţul Iaşi, Fundaţia, în parteneriat cu DGASPC Iaşi, a închis Centrul de Plasament "Veniamin Costache" (în 2018) şi Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale "Sfântul Spiridon" din Târgu Frumos (în 2019).

"Din când în când, din păcate mult prea rar, apar oameni şi companii care, prin implicarea lor civică, au rol catalizator, modifică destine, schimbă comunităţi. Aşa cred că se întâmplă cu acest parteneriat dintre Hope and Homes for Children şi Kaufland România. Deja de 6 ani clădim împreună nu doar case pentru copiii şi tinerii vulnerabili, ci modele de responsabilitate socială corporativă şi individuală. Astfel de parteneriate devin, prin efectele lor, schimbări de paradigmă pentru beneficiarii lor şi o şansă reală la o viaţă în care cuvinte ca familie sau iubire, capătă sens." - Ştefan Dărăbuş, director regional, Europa Centrală şi de Sud, Hope and Homes for Children.

Iaşi este judeţul în care există, în prezent, cele mai multe instituţii de tip vechi şi cei mai mulţi copii în sistemul de protecţie din România. În 1997, la nivelul judeţului existau 35 de centre de plasament în care erau instituţionalizaţi peste 5.000 de copii. În 2019, în judeţ mai existau 9 centre de plasament.

"În anul 2000 aveam 5000 de copii în sistemul rezidenţial, iar acum avem aproximativ 800 de copii, jumătate în centre rezidenţiale de tip vechi şi circa 400 în apartamente sau case de tip familial. Parteneriatul cu Hope and Homes for Children România este unul de succes şi durează de câţiva ani, alături de ei am închis două centre mari din judeţ: Centrul Rezidenţial "Veniamin Costache" şi cel de la Târgu Frumos. După acest model de parteneriat public- privat, alături de Hope and Homes for Children, am construit 4 case de tip familial şi acum o pornim pe cea cu numărul 5." - Florin Ion, Director General, DGASPC Iaşi.

Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituţiilor de tip vechi din România şi eliminarea instituţionalizării ca formă de protecţie a copilului. Până la această dată, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecţie a copilului, închizând instituţii de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenţilor maternali profesionişti sau mutându-i în case de tip familial. Un alt program important, complementar programului de dezinstituţionalizare, este prevenirea separării copilului de familie prin care se opreşte intrarea altor copii în sistemul de protecţie şi centre de plasament.

Despre Hope and Homes for Children România

Fundaţia Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 15 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care şi case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundaţiei şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scoşi din orfelinate, iar alţi 448 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În acelaşi timp, Fundaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 2.026 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 972 în centrele de primire în regim de urgenţă. 9.272 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 57.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră. Mai multe informaţii la www.hopeandhomes.ro.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.