COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 10 Intre 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate se va semnala 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:50 si 17:50 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:20 si 17:30 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Botoşani, Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:10 si 17:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:45 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:40 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Suceava, Județul Suceava;

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică, astăzi 29.06.2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Olt se prezintă astfel:

- Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 223;

- Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 133;

- Număr persoane internate confirmate Covid-19: 80;

- Număr persoane izolate la domiciliu: 2354;

- Număr persoane aflate în carantină instituţionalizată: 14;

- Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4193;

- Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 10.

Poliţiştii olteni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice.

În perioada de referinţă au fost efectuate peste 2300 de verificări la persoanele care au obligaţia să respecte măsurile de izolare la domiciliu. În urma verificărilor efectuate, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, poliţiştii au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei.

Recomandăm cetăţenilor să manifeste responsabilitate în respectarea măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp.

P R E F E C T,

Florin Constantin HOMOREAN