COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD PORTOCALIU: 07-07-2020 Intre 02:50 si 04:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Suceava; COD GALBEN: 07-07-2020 Intre 02:20 si 03:00 se va semnala averse ce vor cumula 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Bihor; COD GALBEN: 07-07-2020 Intre 01:45 si 03:00 se va semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, descărcări electrice in Județul Suceava, Județul Suceava; COD GALBEN: 07-07-2020 Intre 01:25 si 03:00 se va semnala averse ce vor cumula 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Arad, Județul Timiş;

O sole mio şi Magic Swing în aer liber pe 6-7 iunie la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsufleţirii vieţii culturale constănţene, după o perioadă dificilă şi neobişnuită în care lumea a încetat să mai funcţioneze după regulile obişnuite.

Sâmbătă 06 iunie, ora 20.00, va putea fi văzută o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment O SOLE MIO, oferind publicului momente de relaxare şi emoţie vie alături de solişti vocali şi artişti lirici constănţeni, în compania fermecătoare a muzicii italieneşti, iar duminică 07 iunie, ora 20.este programat un spectacol-concert intitulat MAGIC SWING, propunând 90 de minute de hituri celebre din genurile swing, pop, rock şi musical din anii'50-'90.

Acest tip de evenimente în care artişti vor evolua pe terasa teatrului sunt programate să aibă loc în fiecare săptămâna, sâmbăta şi duminica, la aceeaşi oră, 20.00, până în data de 31 august 2020. Primele 4 seri sunt cu intrarea liberă, capacitatea spaţiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziţie. Singurele posibile motive de anulare a evenimentelor ar putea fi doar condiţiile meteo neprielnice.

Daniela Vlădescu, director general al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", declara înaintea evenimentului : "Aşteptăm cu emoţie revederea cu publicul nostru, toată lumea are acel entuziasm pe care îl ai înaintea unui debut, totul este foarte nou pentru noi toţi, dar sperăm să reuşim să regăsim, împreună cu spectatorii, drumul spre normalitate, din acest început de vară la Constanţa. Artiştii sunt născuţi sub o stea generoasă şi unică şi poartă un har pe care puţini îl primesc. Artiştii sunt meniţi să trăiască dincolo de timp şi de propria lor viaţă, în amintirea celor pe care i-au ajutat să trăiască mai frumos. Artiştii, chiar dacă nu primesc întotdeauna ceea ce merită, pot vindeca suflete bolnave prin cuvânt şi gest, prin sunet şi imagini şi pot hrăni oameni dornici de sensibilitate şi de iubire. Aşa stând lucrurile, de ce ar trebui ca noi, artiştii, să fim altfel decât optimişti? TOTUL VA FI BINE!"

Ambele spectacole sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, al Direcţiei Generale a Poliţie Locale a Municipiului Constanţa, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Pentru aceste două evenimente, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" s-a pregătit să respecte toate reglementările privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS -COV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către MINISTERUL CULTURII nr.2.879 din 29 mai 2020, şi de către Ministerul Sănătăţii nr.967 din 29 mai 2020.

Toate instrucţiunile de participare în spiritul prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2 sunt afişate pe site-ul www.tnobconstanta.ro şi pe adresa de FB - Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski.