Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 06.06.2020, este următoarea:
- 24 persoane în carantină instituţionalizată;
- 2626 persoane în izolare la domiciliu;
- 362 cazuri confirmate de CoVid-19;
- 31 decese,
- 240 persoane vindecate.

Precizări:
- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Toate au fost declarate vindecate.
- Patru persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Toate au fost declarate vindecate.
- Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
- O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Aceasta a fost declarată vindecată.
- 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toţi cei 10 au fost declaraţi vindecaţi.
- Până în prezent, 24 cadre medicale (opt medici, 16 asistenţi) şi zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 23 au fost declarate vindecate.
- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un cadru medical şi o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistenţă pentru vârstinici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacţi direcţi, şi toţi beneficiarii centrului. Cele şase cadre medicale au avut rezultate negative, precum şi toţi beneficiarii centrului.
- Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Dintre acestea, două au fost vindecate.
- O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
- Şase persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unui agent economic din judeţ. Dintre acestea, două au fost declarate vindecate.

Referitor la bărbatul de 51 de ani aflat în carantină instituţionalizată şi care a decedat în data de 3 iunie a.c., în urma efectuării unei testări pentru verificarea prezenţei Coronavirusului, rezultatul a fost negativ. Rezultatele necropsiei sunt în aşteptare.
Situaţia epidemiologică la nivel naţional este conform imaginii.