Concerte în aer liber, cu respectarea regulilor de distanţare socială, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

Cvartetul de coarde "Augustin Bena" şi Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba susţin, duminică şi luni, două concerte de excepţie

Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba organizează, duminică şi luni, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, două concerte extraordinare, primele evenimente culturale cu public organizate după declanşarea pandemiei COVID 19. Intrarea la ambele spectacole este liberă, în limita a 250 de participanţi, care trebuie să respecte o serie de reguli stricte de distanţare socială, dar şi de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Organizatorii, Centrul de Cultură "Augustin Bena" în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia, au pregătit, duminică, 7 iunie 2020, ora 18,00, un concert susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba alături de interpreţii Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută şi Dorina Nariţa. Dirijorul evenimentului va fi Alexandru Pal, iar în program sunt incluse suite instrumentale şi vocal instrumentale din Ardeal.

Luni, 8 iunie 2020, începând cu ora 18,00, este programat un recital cameral susţinut de Cvartetul de coarde "Augustin Bena" al Judeţului Alba. În program sunt incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost pregătită încă de vineri pentru concertele care urmează să aibă loc, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecţie, fiind marcate locurile în care va fi amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare socială, şi fiind stabilite zonele de acces.

Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanţarea socială şi fiind incluşi într-un triaj epidemiologic. Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.

Intrările în spaţiul delimitat vor fi dotate cu staţii de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat şi construit în întregime de o firmă din Alba Iulia. Staţiile sunt puse la dispoziţie gratuit de către S.C. AVB Professional Management S.R.L., în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba pentru susţinerea organizării în condiţii de siguranţă a evenimentelor culturale cu public.

Prin intermediul acestor staţii, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligaţi să se dezinfecteze în momentul accesului în spaţiul de spectacol.

"Aşteptăm cu mare drag reîntâlnirea cu publicul nostru, iubitor de cultură, tradiţii şi folclor. În aceste vremuri avem nevoie, mai mult ca oricând, de SĂNĂTATE - sănătatea trupului, dar şi sănătatea sufletului şi a minţii. De aceea am decis ca, în cele mai stricte condiţii de siguranţă şi cu respectarea măsurilor de distanţare socială, să reluăm evenimentele culturale cu public. Îi invităm pe toţi cei care iubesc folclorul şi muzica de cameră să fie alături de noi la primele evenimente organizate cu public, după declanşarea pandemiei COVID-19. Noi suntem pregătiţi, atât din punct de vedere artistic, cât şi din punct de vedere logistic astfel încât să asigurăm două evenimente de înaltă ţinută, la care spectatorii să fie în siguranţă", a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură "Augustin Bena" Alba.

Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură "Augustin Bena" în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia. Organizatorii beneficiază de sprijinul logistic al S.C. AVB Professional Management S.R.L. Alba Iulia, firmă care a pus la dispoziţie gratuit staţii de dezinfectare pentru acces (www.freestand.ro).