Informare de presă În cursul zilelor de joi şi vineri, 4 şi 5 iunie 2020, un număr de 12 pacienţi, internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19 şi au fost externaţi, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieşit negative.

Cel mai tânăr pacient vindecat este un băieţel în vârstă de doar 1 an, iar cel mai vârstnic un bărbat de 49 de ani. Cei 12 pacienţi externaţi (8 de sex masculin şi 4 de sex feminin) locuiesc în Laz (3), Meteş (3), Câlnic (2), Gârbova (2), Sebeş (1), Răhău (1).

De altfel, în această săptămână, au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19, în total, un număr de 22 de pacienţi îngrijiţi în cadrul secţiei de boli infecţioase.

Totodată, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase au fost internaţi peste 126 de pacienţi pozitivi cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Dintre aceştia, 78 au fost declaraţi vindecaţi, iar 36 au fost transferaţi la unităţi sanitare din Blaj (13), Aiud (20), Sibiu (2) şi Sebeş (1). În prezent, la secţia de boli infecţioase se află internaţi 12 pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

De precizat este că la SJU Alba Iulia au fost îngrijiţi peste 100 de pacienţi suspecţi de COVID-19, în cazul cărora, în urma analizelor de laborator, nu s-a confirmat prezenţa virusului.

SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului.

Recomandăm tuturor să respecte cu stricteţe măsurile şi recomandările autorităţilor implicate în combaterea pandemiei.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia