COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate se va semnala 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 20 Intre 20:30 si 21:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35-40 l/mp, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice in Județul Dolj; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 20 Intre 20:20 si 21:15 se va semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Dolj; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 20 Intre 20:10 si 21:00 se va semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Dolj;

CFR Călători suplimentează capacitatea trenurilor spre litoralul Mării Negre şi Valea Prahovei, pentru acest sfârşit de săptămână, prilejuit de Sărbătoarea de Rusalii.

Datorită solicitărilor mai mari faţă de weekendurile precedente, CFR Călători a decis să introducă în compunerea trenurilor pentru aceste destinaţii mai multe vagoane, în limita parcului disponibil. Astfel trenurile spre/dinspre Constanţa sau spre/dinspre Braşov vor pleca din staţia de formare chiar şi cu un număr dublu de locuri. În total, până la acest moment, sunt puse la dispoziţia călătorilor pentru acest sfârşit de săptămână un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12000 de locuri.

Spre exemplu, astăzi 5 iunie, trenurile IR 1681, IR 1682, IR 1683, IR 1684 pe relaţia Bucureşti - Constanţa şi retur au 8 vagoane în compunere şi 590 de locuri, ceea ce înseamnă o creştere a capacităţii de transport la 220% faţă de o zi obişnuită, iar mâine 6 iunie au în compunere câte 9 vagoane, cu o capacitate totală de 650 de locuri. Trenul IR 1646 Braşov - Bucureşti pleacă sâmbătă şi luni cu 10 vagoane şi 780 de locuri, faţă de 440 într-o zi obişnuită.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf.

De asemenea, facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri cumpărarea biletelor din timp.

Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

Pentru a răspunde cerinţelor de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectaţi la solicitările de trafic şi în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacităţii de transport.

CFR Călători permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, pot cumpăra locuri distanţate.

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugăm purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul.
Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuie să respecte regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere regulile şi recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

Vă rugăm informaţi-vă doar din surse oficiale! Nu daţi curs informaţiilor, părerilor sau opiniilor nefundamentate!

Informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor sunt disponibile la:
- 0219521 - INFO CFR (trafic intern).
- numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea INFORMAŢII TELEFONICE - https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
- în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
- pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
- la personalul nostru din staţii.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de pe următoarele canale:
- online de pe www.cfrcalatori.ro;
- de la automatele de vânzare bilete din gări;
- şi dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane.

Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiţii ecologice şi de siguranţă. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament faţă de societate în sensul garantării accesibilităţii pentru toate categoriile de cetăţeni.