COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate se va semnala 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:30 si 20:15 se va semnala averse ce vor acumula local 25 l/mp, grindină, descărcări electrice in Județul Prahova; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:25 si 20:25 se va semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindina și intensificari ale vantului in Județul Galaţi; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:20 si 20:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula local 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină in Județul Cluj; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:05 si 20:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină in Județul Harghita; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:00 si 20:00 se va semnala averse ce vor cumula local 35 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină in Județul Gorj, Județul Mehedinţi; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:00 si 20:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula local 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină in Județul Cluj; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 19 Intre 19:00 si 20:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină in Județul Suceava, Județul Suceava;

Comunicat de presă privind revenirea în ţară a 620 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Ţărilor de Jos, Republica Franceză şi în Regatul Spaniei

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 117 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti), a 171 cetăţeni români din Republica Franceză (pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti) şi a 332 cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti-Madrid-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Barcelona-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a patru curse aeriene operate de compania Tarom.

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, medici, studenţi, membri de familie ai unor cetăţeni români, precum şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 39 de cetăţeni străini, respectiv câte un cetăţean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şase cetăţeni spanioli, şase cetăţeni olandezi şi 17 cetăţeni francezi.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare