COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, orele 12 se va semnala disconfort termic in disconfort termic; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate se va semnala 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:50 si 19:45 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii in Județul Hunedoara; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:10 si 19:00 se va semnala averse ce vor cumula local 35 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină in Județul Mehedinţi; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:05 si 19:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii in Județul Caraş-Severin; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină in Județul Suceava; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 17 Intre 17:45 si 19:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină in Județul Alba, Județul Alba, Județul Harghita;

Comunicat de presă 01.06.2020

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 01.06.2020, este următoarea:

* 20 persoane în carantină instituţionalizată;

* 2930 persoane în izolare la domiciliu;

* 336 cazuri confirmate de CoVid-19;

* 27 decese,

* 231 persoane vindecate.

Precizare:

Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.

* Patru persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.

* Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.

* O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Aceasta a fost declarată vindecată.

* 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toţi cei 10 au fost declaraţi vindecaţi.

* Până în prezent, 21 cadre medicale (şapte medici, 14 asistenţi) şi şapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.

* În urma confirmării prezenţei Coronavirusului la un medic din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, au fost recoltate şi prelucrate probe de la 12 salariaţi ai SAJ, 1 rezultat fiind pozitiv, iar restul, 11, negative. Având în vedere faptul că medicul lucrează şi la Spitalul Beclean, în urma efectuării anchetei epidemiologice la această locaţie, nu s-au constatat persoane care să se încadreze în sfera contacţilor direcţi, conform metodologiei.

* Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un cadru medical şi o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. În urma anchetei epidemiologice vor fi testate 6 cadre medicale, contacţi direcţi, şi toţi beneficiarii centrului.

* Trei persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Dintre acestea, două au fost vindecate.

* O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice.

* Cinci persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unui agent economic din judeţ.