Comunicat de presă - 23.05.2020

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 23.05.2020, este următoarea:
- 88 persoane în carantină instituţionalizată;
- 1676 persoane în izolare la domiciliu;
- 316 cazuri confirmate de CoVid-19;
- 25 decese,
- 201 persoane vindecate.

Precizare:
- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
- Patru persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
- Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
- O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Aceasta a fost declarată vindecată.
- 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toţi cei 10 au fost declaraţi vindecaţi.
- Până în prezent, 20 cadre medicale (şapte medici, 13 asistenţi) şi şapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 21 au fost declarate vindecate.
- Trei persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Dintre acestea, una a fost vindecată.
- O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice.
- Cinci persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unui agent economic din judeţ.