COD GALBEN: 03-06-2020 ora 13 Intre 13:50 si 15:00 se va semnala grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor cumula 15-20 l/mp in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin, Județul Arad, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 03-06-2020 ora 13 Intre 13:45 si 15:30 se va semnala local - grindină de mici dimenisiuni și descărcări electrice in Județul Maramureş, Județul Sălaj, Județul Satu Mare; COD GALBEN: 03-06-2020 ora 13 Intre 13:30 si 14:30 se va semnala grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor cumula 15-20 l/mp in Județul Arad, Județul Bihor, Județul Bihor; COD GALBEN: 03-06-2020 ora 13 Intre 13:20 si 14:30 se va semnala grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului, in Județul Botoşani, Județul Iaşi;

Agentul de poliţie Valer Kovacs, "destituit fără drept de pensie" de IPJ Timiş, îşi reia activitatea.

Ministrul Vela "a sărutat obrazul ţăranului scuipat de boier".

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul" a urmărit cu atenţie starea de fapt care a dus la "eliminarea din poliţie" a domnului Valer Kovacs.

UMP "Mihai Viteazul" a crezut în faptul că - cel puţin din punct de vedere uman - o astfel de decizie a fost extrem de dură, cu toate consecinţele care decurgeau de aici pentru poliţist şi pentru familia sa.

UMP "Mihai Viteazul" a salutat în acelaşi timp reacţia ministrului de interne, dl. Ioan Marcel Vela, care l-a sunat pe poliţist, s-a documentat în concret, drept urmare, demiterea din poliţie a domnului Valer Kovacs a fost anulată.

Având în vedere faptul că decizia este definitivă, Uniunea reafirmă:

1. Libertatea conştiinţei este drept fundamental prevazut in Constituţia României - art. 29 http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba29

2. Libertatea de exprimare - art 30 din Constituţia României http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba30 - este drept fundamental

3. Art. 27 din L.62/2011: În vederea realizării scopului pentru care sunt constituite, organizaţiile sindicale au dreptul să folosească mijloace specifice, cum sunt: negocierile, procedurile de soluţionare a litigiilor prin conciliere, mediere, arbitraj, petiţie, pichet de protest, marş, miting şi demonstraţie sau grevă, în condiţiile prevăzute de lege https://lege5.ro/Gratuit/gmzdoojvgm/art-27-atributiile-organizatiilor-sindicale-lege-62-2011?dp=gyzdgmjshe2ta

4. Art. 28 alin 2) din L62/2011: În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1), organizaţiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acţiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acţiune în justiţie https://lege5.ro/Gratuit/gmzdoojvgm/legea-dialogului-social-nr-62-2011

5. Dacă dl. ministru Vela nu ar fi "sărutat obrazul ţăranului scuipat de boier", care ar fi fost mesajul pe care ceilalţi poliţişti din România l-au fi receptat? Că în poliţie domneşte Omerta?

Nu este egalitate!

Uniunea consideră că o astfel de decizie de destituire - emanată de IPJ Timiş, dar infirmată de IGPR (după ce ministrul Vela "a coborât în popor") şi care repune în serviciu un poliţist român şi apără drepturile lui şi ale familiei sale, de a trăi pe mai departe profesional, economic, social - impune clarificarea urgentă a situaţiei. Pentru a stabili ce a stat la baza "subiectivismului" celor care au luat această măsură drastică de demitere a unui poliţist, lider de sindicat, care a expus public problemele cu care se confruntă colegii noştri.

Şi pentru ca toţi ceilalţi poliţiştii români sa aibă încredere că, cel puţin în mandatul ministrului Vela, şefii lor, indiferent de poziţia funcţiei nu sunt mai presus de lege!

Director de comunicare şi purtător de cuvânt al UMP "Mihai Viteazul"
Comisar-şef de poliţie Christian Ciocan