COD GALBEN: 29-05-2020 ora 10 Intre 10:30 si 15:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce vor atinge, local, 55 - 60 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Situaţia cazurilor de COVID-19 tratate la Spitalul Municipal Blaj până în data de 22 mai 2020

În acest moment, în municipiul Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populaţiei şi nici în cel al cadrelor medicale.

Vineri, 22 mai 2020, în Spitalul Municipal Blaj erau internaţi 14 de pacienţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 90 de ani, în următoarele secţii:

- Boli Infecţioase: 5 pacienţi (toţi favorabili);

- Interne: 7 pacienţi (6 favorabili, 1 staţionar);

- ATI: 2 pacienţi (1 favorabili, 1 agravat).

Numărul total de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus trataţi la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activităţii ca spital suport pentru cazurile grave şi critice de Covid-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din judeţ, în perioada 2 aprilie - 22 mai 2020, este de 94.

Până acum, 62 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi, 3 pacienţi, cu stare ameliorată, au fost transferaţi la secţia Boli Infecţioase a SJU Alba Iulia şi un pacient, vindecat, a fost transferat la Secţia Psihiatrie a SJU Alba Iulia. 14 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au decedat.

În ultima săptămână, s-au vindecat şi au fost externaţi 11 pacienţi. Cel mai tânăr dintre aceştia are 19 ani, iar cel mai în vîrstă are 90 de ani. Numărul total al pacienţilor vindecaţi şi externaţi în luna mai este de 34.

În condiţiile în care la Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave şi critice de Covid-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din judeţ, celelalte spitale din judeţ asigurând doar tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau asimptomatice de infecţii cu COVID-19, rata de vindecare în Spitalul Municipal Blaj este, până acum, de 65,95%. Acest lucru a fost posibil graţie profesionalismului cadrelor medicale şi personalului care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Blaj, cu toţii aflaţi în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Pacienţii decedaţi sunt din următoarele localităţi: Ocna Mureş (3), Abrud (2), Aiud, Şard, Zlatna, Săliştea Deal, Cugir, Lunca Mureşului, Trâmpoiele (Zlatna), Blandiana şi Pianu de Jos.

În aceste zile au început lucrările în incinta Spitalului Vechi, pentru a fi mutaţi pacienţii internaţi cu Covid-19, astfel încât, la Spitalul Nou, să avem îndeplinite toate normele necesare pentru ca Ministerul Sănătăţii să-şi dea acordul în vederea reluării serviciilor medicale, altele în afara celor de tratare a cazurilor de coronavirus, pentru a redeschide Ambulatoriul Spitalului şi pentru a putea face internări pe secţii, în cazul pacienţilor din Blaj şi din Zona Târnavelor. Estimăm că în aproximativ două săptămâni aceste servicii medicale vor fi din nou disponibile la Spitalul Municipal Blaj.

Comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranţa că totul va fi bine!

Spitalul Municipal Blaj
Primăria Municipiului Blaj