COD GALBEN: 01-06-2020 ora 17 Intre 17:30 si 19:00 se va semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimenisiuni, averse care vor cumula 15 l/mp in Județul Alba; COD GALBEN: 01-06-2020 ora 17 Intre 17:00 si 18:30 se va semnala local grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse care vor cumula 15...20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Bihor; COD GALBEN: 01-06-2020 ora 16 Intre 16:40 si 18:00 se va semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimenisiuni, averse care vor cumula 15 l/mp in Județul Mureş, Județul Harghita;

Stelian Dolha, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, a participat astăzi, 22 mai a.c., la o nouă dezbatere cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, reuniune organizată la sediul Instituţiei Prefectului în colaborare cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar. La a doua reuniune au fost prezenţi: Adrian Ghingheli - director general IPROEB SA, Mircea David - director tehnic RAAL SA, Caius Bulea - director general BETAK SA, Florin Urîte - director comercial RCB ELECTRO SRL, Gabriel Cozma - administrator ROMPOLIPROCES SRL şi Melente Horoba - administrator TRANSMIXT SA.

Principalele subiecte abordate de reprezentanţii companiilor au vizat: protejarea produselor autohtone, necesitatea mai multor programe de sprijin pentru firmele mari, nu doar pentru cele mici şi mijlocii, încurajarea firmelor tradiţionale care vor să se retehnologizeze, modificări legislative pentru păstrarea angajaţilor specializaţi de către angajatori pentru a rămâne în firmele respective un anumit număr de ani. Reprezentanţii mediului de afaceri au ridicat problema sistemul greoi de accesare a fondurilor europene, au vorbit despre nevoia revizuirii criteriilor de participare la licitaţii, dar şi despre nevoia prelungirii măsurii şomajului tehnic pentru încă o perioadă. Managerii prezenţi au vorbit despre nevoia utilizării resurselor locale, reanalizarea unui proiect de regionalizare, reformularea Codului muncii sau despre criza şoferilor profesionişti din cauza limitei de vârstă.

Prefectul Stelian Dolha a precizat că evaluarea impactului economic al pandemiei şi schiţele de relansare economică nu pot fi realizate fără a se ţine cont de opiniile celor cu experienţă, implicaţi în mod direct în activitatea economică. Problemele întâmpinate şi propunerile expuse vor fi sistematizate şi comunicate în scurt timp Guvernului, respectiv Ministerului Economiei, în vederea completării strategiei economice post pandemie.