Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a avut dreptate

Ministerul Sănătăţii a confirmat faptul că atribuţiile privind numirea de către preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a managerilor de spitale începând cu data de 18 mai 2020 este perfect legală.

Ministerul Sănătăţii a răspuns solicitării Consiliului Judeţean Argeş privind atribuţiile de numire a managerilor de spitale aflate în subordine administraţiei judeţene.

"Din analiza actelor normative cu putere de lege, respectiv OUG nr.70/2020 şi Legea nr. 55/2020, începând cu data de 18.05.2020 Ministerul Sănătăţii nu mai deţine atribuţia de eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul unităţilor sanitare subordonate autorităţilor administraţiei publice locale" - se precizează în răspunsul Ministerului Sănătăţii.

Ca urmare a răspunsului primit de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Argeş va analiza oportunitatea sesizării organelor în drept cu privire la faptele săvârşite de cei în cauză, având în vedere că în perioada 18-21 mai nu au fost respectate actele legislative în vigoare.

Vă reamintim faptul că, în data de 18 mai 2020, preşedintele Dan Manu, în baza Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a emis dispoziţiile de numire în funcţii de conducere la nivelul spitalelor, cu aplicabilitate din aceeaşi zi, contestate şi discutate de cei în cauză.