COD PORTOCALIU: 07-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 14:00 – 07 iulie, ora 22:00Fenomene vizate se va semnala 07 iulie, ora 14:00 – 07 iulie, ora 22:00Fenomene vizate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD PORTOCALIU: 07-07-2020 ora 10 Intre 10:30 si 12:00 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină in Județul Vrancea; COD PORTOCALIU: 07-07-2020 ora 10 Intre 10:10 si 11:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină in Județul Bacău, Județul Neamţ; COD GALBEN: 07-07-2020 ora 10 Intre 10:00 si 12:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Dolj;

Rachete antigrindină, lansate din Poligonul Capu Midia

În ultimele două zile, în Poligonul de trageri de la Capu Midia au fost executate teste cu peste 40 de rachete de tip RAG 96 care combat formaţiunile noroase ce pot provoca grindina.

Acest tip de rachetă pleacă de pe rampă cu viteza de 20 de m/s şi ajunge la o viteză maximă de 600 de m/s.

"Am cronometrat plecarea de pe rampă, am urmărit traiectoria rachetei şi am cronometrat, în acelaşi timp timpul până la autodistrugerea ei, la circa 4000 de metri altitudine", a spus Dănuţ Ion, inginer-şef de producţie în cadrul Electromecanica Ploieşti S.A., societatea care produce acest tip de rachete pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Totodată, în poligon au fost făcute testări experimentale şi cu alt tip de rachete care pot fi trase la altitudini joase şi care stimulează precipitaţiile.

Pe întreaga perioadă a desfăşurării activităţilor, militari din cadrul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranţa perimetrului în care au fost executate operaţiunile şi au asistat la buna desfăşurare a testărilor.

Lt. Anca Medrea, ofiţer cu informarea şi relaţiile publice al C.N.I.Ap.AA.