INFORMARE DE PRESĂ

Construcţia Drumului Expres Brăila-Tulcea, investiţie finanţată prin ITI: s-a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea.

"Joi, 21.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) - Tulcea (Cataloi)".

Contractul în valoare de 14.159.206,13 Lei, fără TVA a fost semnat cu operatorul economic INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A. (denumită anterior ACCIONA Ingenieria S.A.).

Durata de realizare a contractului este de 24 de luni", se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 22.870.639,08 lei şi va fi finanţat din alocarea ITI pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Această investiţie va fi completată de realizarea tronsonului Tulcea-Constanţa , Drumul Expres Brăila - Tulcea - Constanţa fiind parte integrată a obiectivului Pod suspendat peste Dunăre - cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani.

"S-a mai făcut un pas în realizarea acestui complex de investiţii pe conectivitate. Remarcabilă este contribuţia mecanismului financiar ITI la acest proiect major pentru România", a declarat Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

ITI Delta Dunării este singura Investiţie Teritorială Integrată ce se implementează în România în perioada de programare 2014-2020, conform Acordului de Parteneriat.