COD GALBEN: 02-07-2020 ora 10 Intre 02 - 03 iulie se va semnala caniculă şi disconfort termic COD PORTOCALIU: 02-07-2020 ora 10 Intre 02 iulie, ora 18:00 – 03 iulie, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică accentuată COD GALBEN: 02-07-2020 ora 10 Intre 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate se va semnala 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate

Revenirea în ţară a 306 cetăţeni români de pe vasele de croazieră din America de Nord, via Republica Croaţia

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi
de măsurile de protecţie sanitară şi de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în dimineaţa zilei de 21 mai, au revenit în ţară 306 cetăţeni români şi şase cetăţeni străini, membri de familie ai cetăţenilor români (un cetăţean al Republicii
Columbia, doi cetăţeni ai Regatului Thailandei, un cetăţean al Republicii Italiene, un cetăţean al Republicii Serbia şi un cetăţean al Republicii Macedonia de Nord).
Cetăţenii repatriaţi lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră, în zona Americii de Nord şi a Caraibilor. Ministerul Afacerilor Externe,
prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al oficiilor consulare ale României la Miami şi la Los Angeles, a efectuat demersuri constante atât pe lângă
companiile care deţineau navele, cât şi pe lângă autorităţile americane, în vederea facilitării repatrierii. Astfel, cetăţenii români au călătorit din SUA către
Republica Croaţia (Dubrovnik), la bordul unei nave.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Zagreb, a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile croate pentru a facilita debarcarea şi transportul cetăţenilor români şi a membrilor de familie ai acestora în vederea transferului către România. Astfel, aceştia au fost preluaţi din
Republica Croaţia cu două zboruri charter operate de către o companie privată, contractate de către compania angajatoare.

Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington şi la Zagreb şi al Consulatelor Generale ale României la Miami şi la Los Angeles.