COD GALBEN: 11-08-2020 ora 10 Intre 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 11-08-2020 ora 20 Intre 20:25 si 21:30 se va semnala averse ce vor cumula 20...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Neamţ;

Redirectioneaza.ro, platforma prin care cetăţenii pot alege să susţină unul dintre cele peste 1.500 de ONG-uri

Formularele 230 pot fi depuse până la data de 30 iunie

Bucureşti, 20 mai, 2020. Platforma redirectioneza.ro, realizată în totalitate prin implicarea voluntarilor IT-işti de la Code for Romania, sprijină eforturile ONG-urilor care colectează 3,5% din impozitul pe venit. Ideea de bază a platformei a plecat de la necesitatea simplificării şi optimizării procesului de colectare, dar şi din nevoia unui centralizator al ONG-urilor, iar astăzi numără peste 1.500 de ONG-uri active şi mai mult de 8.500 de formulare completate doar în anul 2020.

Code for Romania este o comunitate de tineri profesionişti şi entuziaşti care dezvoltă pro-bono soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii, în domenii precum: informare şi acces la date publice, implicare şi colaborare civică şi facilitarea accesului la servicii publice.

Voluntarii de la Code for Romania au realizat platforma redirectioneza.ro pentru a sprijini ONG-urile furnizoare de servicii sociale în efortul de a colecta 3,5% din impozitul pe venit. Cu ajutorul platformei, oricine doreşte să susţină o cauză a unui ONG poate redirecţiona o sumă din impozitul pe venit pentru o perioadă de cel mult 2 ani prin completarea formularului 230.

"Ideea de bază de la care s-a plecat în realizarea platformei a fost necesitatea simplificării şi optimizării procesului de colectare, pentru ca un număr cât mai mare de ONG-uri să poată beneficia de ajutorul susţinătorilor. Prin redirectioneza.ro, Code for Romania sprijină ONG-urile care se confruntă cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirecţionare către un public cât mai larg, dar vine şi în ajutorul cetăţenilor care doresc să se implice, dar care nu au luat încă o decizie cu privire la ţinta redirecţionării. În echipa Code for Romania se lucrează aproape 24 de ore din 24 pentru a crea şi găsi soluţii digitale pentru diverse probleme sociale", a spus Olivia Vereha, co-fondator Code for Romania.

Din 2018, anul lansării, prin platforma redirectionează.ro au fost completate în total peste 18.000 de formulare 230. Doar de la începutul anului şi până în prezent, pe portalul redirectioneaza.ro au fost completate peste 8.500 de formulare cu o valoare totală estimată la 50.000 de euro.

"Redirectioneaza.ro a fost pentru noi o gură de aer proaspăt. Imediat după înscrierea în platformă am primit câteva zeci de formulare atât de necesare pentru fiecare organizaţie. Resurse puse laolaltă. Asta e ce funcţionează de fiecare dată. Mulţumim mult pentru sprijin!", a spus Melania Medeleanu, preşedinte Asociaţia Zi de BINE.

Termenul oficial iniţial pentru depunerea declaraţiilor pentru redirecţionarea impozitului pe venit era 25 mai, nou termen limită până la care se pot completa formularele este 30 iunie 2020.

Platforma redirectioneza.ro propune trei paşi simpli prin care cetăţenii pot susţine cauza ONG-ului ales:

1. Completarea formularului de pe pagina ONG-ului ales din redirectioneza.ro;

2. Descărcarea fişierului PDF completat cu datele persoanele şi cu cele ale ONG-ului şi tipărirea acestuia;

3. Semnarea formularului şi trimiterea acestuia cu ajutorul celor două opţiuni:

Fie prin poştă, cu scrisoare recomandată sau direct la unitatea ANAF de care aparţineţi.

Pentru cei ce deţin Spaţiu Virtual Privat pe portalul anaf.ro există posibilitatea de încărcare a documentului urmând instrucţiunile din site-ul anaf.ro.

Mai mult, platforma îndeamnă persoanele care nu pot redirecţiona impozitul, dar doresc să ajute, să descarce formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care doresc să îl susţină şi să îl transmită mai departe prietenilor, colegilor sau familiei, încurajându-i astfel să redirecţioneze.

Şi în 2020, platforma redirectioneaza.ro este susţinută de către Patria Bank.

DESPRE CODE FOR ROMANIA
Code for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2016 cu scopul de a rezolva probleme din societatea românească cu ajutorul tehnologiei. În cei peste trei ani de activitate, Code for Romania a adus împreună o comunitate de peste o 1.600 de voluntari din IT, cercetare şi UX, din ţară şi din diaspora, şi a livrat zeci de soluţii digitale viabile în colaborare atât cu societatea civilă cât şi cu instituţii publice din România. Toate soluţiile Code for Romania sunt open source sub licenţă MPL 2.0 ceea ce înseamnă că oricare rezultat Code for Romania poate fi reutilizat şi/sau replicat.

DESPRE PATRIA BANK ŞI GRUPUL PATRIA
Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă la nivel naţional, dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank este deţinut majoritar de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi SAI Patria Asset Management.

DESPRE DĂESCU BORŢUN OLTEANU
Dăescu Borţun Olteanu (DBO) este o agenţie românească şi independentă de PR, care oferă servicii de consultanţă în comunicare şi relaţii publice, cu experienţă şi performanţe dovedite în corporate communication, tech şi în traducerea produselor în experienţe şi tendinţe de lifesyle. În 2017, DBO a lansat Bucharest Gaming Week, un eveniment flagship dedicat industriei şi comunităţii de gaming din România. În cadrul grupului, DBO a promovat de-a lungul timpului evenimente precum Gala Societăţii Civile sau Romanian Design Week, iar acum susţine pro-bono iniţiativele Code for Romania şi oferă în parteneriat servicii de consultanţă în comunicare.

Mai multe detalii despre proiect găsiţi pe https://redirectioneaza.ro.