COD GALBEN: 11-08-2020 Intre 07:45 si 09:30 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Harghita, Județul Sibiu;

Informare de presă

Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost adus, în cursul zilei de 30 martie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce la domiciliul său a prezentat febră şi frisoane. Acesta este internat în cadrul secţiei de Boli infecţioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Potrivit rezultatului testării, din data de 31.03.2020, bărbatul este infectat cu noul coronavirus.

Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală. În prezent, starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril şi sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

Acesta este al patrulea caz de COVID-19 internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. La această oră, la SJU Alba Iulia, se află internaţi trei pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, unul fiind declarat vindecat şi externat.

Îi rugăm pe toţi cetăţenii judeţului Alba să respecte cu stricteţe recomandările şi măsurile impuse de autorităţile de sănătate publică şi ale autorităţilor implicate în combaterea pandemiei COVID-19.