Astăzi, 31.03.2020, în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare al Intervenţiei din incinta ISU Delta Tulcea s-au prezentat ultimele pregătiri pentru punerea în funcţiune a aparatului pentru prelucrarea locala a testelor pentru identificarea coronavirusului COVID-19. Lucrările sunt în stadiu de finalizare deopotrivă cu pregătirea specialiştilor care vor asigura analiza testelor. Se previzionează o dată estimativă de punere în capacitate 5-7 zile.

Se lucrează şi la acomodarea juridică a parteneriatului dintre Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, cea care deţine aparatura, Spitalul Judeţean Tulcea şi Direcţia de Sănătate Publică Tulcea. De asemenea, s-au prezentat şi actualizările bazei de date cu persoanele aflate în autoizolare şi carantină, ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

- la nivelul judeţului Tulcea, la data de 30.03.2020, sunt înregistrate 2402 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere faţă de ziua precedentă când au intrat în izolare voluntară 201 persoane şi au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 208 persoane.

Până la data de 31 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 1261 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 225 persoane. Până la data de 31 martie 2020 au ieşit din perioada de carantină 25 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 259.

În ceea ce priveşte bilanţul acţiunilor de monitorizare şi control privind respectarea condiţiilor de autoizolare în conformitate cu legislaţia în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, în data de ieri 30 martie 2020 s-au efectuat 885 de controale, la 730 de locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 155 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 2524 persoane, dintre acestea 2084 de către lucrători ai Poliţiei şi 440 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, acţionează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricţiilor de circulaţie impuse prin Ordonanţele Militare cât şi pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieşit faptul că nu toate persoanele au respectat condiţiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 30.03.2020, 147 de către lucrători ai Poliţiei şi 2 de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 255.930 lei, din care 245.930 lei aplicate de poliţişti.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 890 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 2.701.799 lei.

Instituţia Prefectului - judeţul Tulcea mulţumeşte domnului deputat Şişcu George pentru donaţia de materiale sanitare făcută astfel :gel dezinfectant, biocid pentru suprafeţe şi ecrane de protecţie facială, medicilor de familie din oraşul Babadag, ecrane de protecţie facială Regimentului 307 Babadag, biocid concentrat pentru suprafeţe (2000 litri util) Crucii Roşii din Tulcea. De asemenea, mulţumim domnului Nicu Bibu, om de afaceri Tulcea, care a donat Spitalului Judeţean Tulcea 32 de cutii a câte 8 kit-uri intervenţie chirurgicală (un kit conţine : 3 măşti de protecţie, 3 bonete, 3 protecţie pacient şi 3 halate), vizete şi ochelari protecţie pentru UPU în valoare de 4,000 lei şi 150 de perechi mănuşi chirurgicale omologate şi care va dona, împreună cu alţi cetăţeni, prin intermediul asociaţiei MAINI ÎNTINSE, echipament pentru medicii de familie din municipiul Tulcea. Încurajăm şi apreciem orice ajutor în favoarea celor care luptă în primele linii împotriva efectelor pandemiei cu coronavirus.

Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 - linia verde la care puteţi primi informaţii despre situaţiile legate de COVID-19. Programul de funcţionare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Biroul de presă