Informare de presă:

Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate.

Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi a pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi a apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19).