Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Astăzi, 31 martie 2020, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman, din cadrul Palatului Administrativ al judeţului, a avut loc şedinţa ordinară de consiliu, care s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, pentru a permite respectarea dispoziţiilor art. 50 şi art. 51 alin.(1) din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României coroborate cu cele ale art. 9, art. 26 alin.(2) din O.U.G. nr. 1/1999 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi ale Ordonanţei militare nr. 3 din 24 martie 2020.

Consilierii judeţeni au votat pentru prima oară în sistem videoconferinţă, prin intermediul noilor tablete achiziţionate de curând, toate cele 16 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei.

Una dintre hotărârile cele mai importante adoptate astăzi a fost Hotărârea pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJT, bugetelor locale ale oraşelor şi municipiilor din judeţ, pentru finanţarea cheltuielilor urgente şi neprevăzute ale spitalelor aflate în subordinea acestora, cauzate de pandemia provocată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Această hotărâre va permite alocarea sumei de 750.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJT, din care suma de 300.000 de lei va fi repartizată Primăriei municipiului Roşiorii de Vede.

Alte hotărâri adoptate astăzi de consilierii judeţeni, la fel de importante, prevăd:

- modificarea Hotărârii CJT nr. 25 din 19 februarie 2020 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Urgenţă Alexandria pe anul 2020;

- modificarea anexelor 1 şi 2 la Hotărârea CJT nr. 38/2016, privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, cu mod. şi complet. ulterioare;

- modificarea Hotărârii CJT nr. 23 din 19 februarie 2020 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, pe anul 2020;

- alocarea sumei de 2.616,00 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJT , în vederea acordării de sprijin financiar UAT Orbeasca, pentru asigurarea finanţării cheltuielilor la obiectivul de investiţii ' Pod peste râul Teleorman, sat Lăceni, comuna Orbeasca;

- aprobarea cofinanţării cheltuielilor de funcţionare aferente Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice dependente 'Sf. Maria' Talpa, pentru anul 2020 şi a contractului de parteneriat încheiat între judeţul Teleorman, prin CJT şi comuna Talpa, prin consiliul local al comunei;

- aprobarea documentaţiei tehnice-economice pentru obiectivul de investiţii Modernizare DJ 612, Călineşti(DJ 703) - Antoneşti, km. 48+080 - 55+594(7,514 km.), în faza de proiect de execuţie.

Votul de astăzi, al tuturor consilierilor judeţeni, evidenţiază, încă o dată, că aceştia au pus pe primul loc interesele cetăţenilor, sănătatea, susţinerea spitalelor şi continuarea proiectelor de investiţii aşteptate de cetăţenii din judeţul Teleorman.

Alte decizii, precum şi alte date de interes, le vom aduce la cunoştinţa cetăţenilor în cel mai scurt timp.

31 martie 2020

PREŞEDINTE,
Ionel Dănuţ Cristescu

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.