Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Servicii pentru studenţi oferite de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din UVT

Stimate jurnaliste, stimaţi jurnalişti,

În ultima perioadă, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din Universitatea de Vest din Timişoara (CCOC-UVT) a venit în sprijinul studenţilor cu mai multe tipuri de activităţi de consiliere sau de formare, dezvoltare personală şi profesională.

Astfel, începând cu primul semestru al acestui an universitar, studenţii din anul întâi, de la toate programele de studii universitare de licenţă, au participat la o activitate de 'Consiliere profesională şi orientare în carieră', furnizată de consilierii CCOC-UVT, în cadrul căreia au desfăşurat activităţi de consiliere de grup, în vederea autocunoaşterii, şi au avut ca sarcină elaborarea unui plan propriu de dezvoltare a carierei până la finalul semestrului, beneficiind de un credit de studii pentru finalizarea cu succes a acesteia. Peste 2200 de studenţi din anul întâi au participat la aceste activităţi, 1900 dintre aceştia finalizându-le cu succes.

Începând cu semestrul al doilea al acestui an universitar, toţi studenţii UVT au posibilitatea de a se înscrie pentru a lua parte la sesiuni de consiliere individuală, împreună cu consilierii CCOC. În luna martie a acestui an, peste 230 de studenţi de la toate ciclurile de studii universitare, de la toate facultăţile UVT, au apelat la serviciile de consiliere individuală ale CCOC-UVT.

Pentru a sprijini studenţii pe perioada desfăşurării activităţilor didactice în regim online, CCOC-UVT a pregătit o serie de webinare utile pentru aceştia:

- E-learning Tips & Tricks - Învaţă oricând, oriunde, oricum! - desfăşurat în săptămâna 16-20 martie 2020, în trei sesiuni diferite, imediat după începerea desfăşurării procesului educaţional online, bucurându-se de participarea a peste 200 de studenţi UVT;

- Gestionarea anxietăţii - primul webinar pe această temă va avea loc în data de 31.03.2020, studenţii UVT având ocazia în prezent să se înscrie pentru a participa la acesta, numărul celor înscrişi momentan depăşind 120;

- Abilităţi de învăţare & lifelong learning - în pregătire, se va desfăşura la începutul lunii aprilie.

- Organizarea timpului/Time management - în pregătire, se va desfăşura în a doua parte a lunii aprilie.

În plus, CCOC-UVT oferă servicii de consiliere individuală studenţilor UVT aflaţi în această perioadă în mobilităţi Erasmus+ (atât outgoing, cât şi incoming), pentru a-i sprijini în gestionarea situaţiilor cu care se confruntă.

De asemenea, studenţii UVT care întâmpină dificultăţi în a gestiona această perioadă delicată, prin care trecem cu toţii, sunt încurajaţi să ia legătura cu CCOC-UVT, printr-un e-mail la adresa ccoc@e-uvt.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook CCOC-UVT, pentru a programa o şedinţă de consiliere individuală.

În momentul în care activităţile didactice se vor relua în regim normal, CCOC-UVT va veni în sprijinul studenţilor UVT cu o serie de workshopuri pentru dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, precum Comunicarea eficientă, Munca în echipă, Tehnici de negociere, Managementul emoţiilor negative, Rezolvarea conflictelor, Managementul timpului, şi pentru dezvoltarea competenţelor de angajare, prin ateliere care abordează teme precum Abilităţi de auto-prezentare (Elaborarea CV-ului, Pregătirea pentru interviul de angajare), Stabilirea de obiective şi proactivitatea, Dezvoltarea reţelei de suport profesional (networking), Task management. Toate aceste tematici vor fi dezvoltate în funcţie de nevoile identificate în rândul studenţilor.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, subliniază profilul deosebit al activităţilor şi programelor propuse de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din Universitatea de Vest: 'Avem în vedere, prin intermediul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din UVT, pentru viitor, să pregătim o serie de ghiduri de sprijin pentru studenţi, ce vor aborda teme precum Gestionarea stresului, Auto-prezentarea, Gestionarea anxietăţii, Abilităţi de învăţare şi alte teme care servesc adaptării sănătoase şi armonioase la mediul universitar.

În plus, vor fi dezvoltare şi două ghiduri de carieră: 'Dezvoltarea carierei pe perioada studiilor' (Ghid pentru studenţii din anul I) şi 'Cum să ne pregătim pentru piaţa muncii' (Ghid pentru studenţii din ultimul an al ciclului de studii universitare de licenţă şi pentru cei de la ciclul de studii universitare de masterat). Suntem aproape de studenţi şi susţinem o pregătire cât mai realistă a carierei lor, pe toată perioada formării lor universitare, iar rezultatele de ansamblu confirmă direcţia bună pe care suntem, în primul rând prin rata foarte bună de ocupare şi prin carierele absolvenţilor UVT din ultimii ani'.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.