COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

INFORMARE

Privind activitatea ce implică relaţia cu publicul la nivelul Serviciului Rutier Tulcea

În contextul măsurilor dispuse prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, Ordonanţa Militară a Ministerului Afacerilor Interne nr.3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, a măsurilor adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, vă aducem la cunoştinţă că, începând cu data de 25 martie a.c., ora 12:00, activitatea ce implică relaţia cu publicul, la nivelul Serviciului Rutier, s-a suspendat temporar.

În perioada următoare, vă adresăm rugămintea de a avea în vedere următoarele aspecte:

Activitatea de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie în vederea redobândirii permisului de conducere/ reducerea perioadei de suspendare/ majorarea perioadei de suspendare este suspendată.

Permisele de conducere a căror valabilitate expiră în perioada stării de urgenţă vor fi preschimbate în termen de 90 de zile de la data încetării acestei stări.

Inspecţia tehnică periodică ( ITP) şi poliţele RCA, care şi-au încetat valabilitatea în perioada stării de urgenţă, nu conferă proprietarilor de autovehicule dreptul de a mai circula pe drumurile publice.

Petiţiile adresate Serviciului Rutier vor fi depuse exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestora, respectiv servicii poştale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

Cererile privind istoricul sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice se vor depune exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestora, urmând ca în termen de 15 zile de la data înregistrării, documentul să fie comunicat la domiciliul sau reşedinţa titularului permisului de conducere.

În cazul prelungirii dreptului de circulaţie, conform art. 111 alin. (6) din OUG 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru dosarele care se află sub supravegherea unităţilor de parchet, se va solicita în prealabil parchetului, prelungirea dreptului de circulaţie, iar ulterior, în măsura soluţionării favorabile, titularul permisului de conducere va adresa o cerere de efectuare a menţiunilor corespunzătoare în bazele de date prin orice mijloace care asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestora, respectiv servicii poştale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

Stadiul procesării poate fi verificat telefonic la numărul 0240/506729, în intervalul orar 08.00-16.00.

În cazul permiselor de conducere pentru care perioada de suspendare a expirat, pentru validarea acestora, puteţi apela Serviciul Rutier, la numărul de telefon 0240/506729, în intervalul orar 08.00-16.00.

Datele de contact ale Serviciului Rutier Tulcea sunt: telefon 0240/506729, fax: 0240/506782, e-mail: oug41.2016sr@tl.politiaromana.ro.

Toate cererile transmise vor fi însoţite obligatoriu de o copie a documentului de identitate.

Vă adresăm rugămintea de a conştientiza importanţa măsurilor adoptate în contextul situaţiei epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Astfel, aceste măsuri au un character temporar, fiind generate de instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în soluţionarea cererilor dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, vă mulţumim pentru sprijin şi înţelegere.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE