Astăzi, 26.03.2020, de la ora 08.00, în cadrul şedinţei Grupului de Coordonare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au prezentat actualizări ale bazei de date cu persoanele aflate în autoizolare, ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

- la nivelul judeţului Tulcea, la data de 25.03.2020, sunt înregistrate 2700 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creştere faţă de ziua precedentă. Până azi, 25 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 406 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 157 persoane. Până azi, 25 martie 2020 a ieşit din perioada de carantină o persoană.

În ceea ce priveşte bilanţul acţiunilor de monitorizare şi control privind respectarea condiţiilor de autoizolare în conformitate cu legislaţia în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 7236 controale din care 1579 în data de 25 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieşit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condiţiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 25.03.2020. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 64 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 232.100 lei.

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Rugăm cetăţenii judeţului Tulcea să aibă în vedere prevederile ORDONANŢEI MILITARE numărul 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 - linia verde la care cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID-19. Programul de funcţionare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 şi 23:00.

Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.

Facem apel la calm şi informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituţiei Prefectului Judeţului Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel naţional.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei