Comunicat de presă 26.03.2020, ora 10.00

Conform informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în judeţul nostru sunt la această oră:

- 168 persoane în carantină (faţă de cele raportate ieri, au ieşit 18 persoane persoane şi au intrat alte 36)

- 2641 persoane în izolare la domiciliu

Au mai sosit încă 15 rezultate negative, printre care şi cele care aparţin poliţiştilor care au intrat în contact cu botoşăneanul confirmat cu CoVid-19.

La nivel naţional, 906 de persoane au fost diagnosticate cu CoVid-19, dintre care 86 au fost vindecate, iar 17 persoane au decedat.

Rugăm cetăţenii judeţului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANŢEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19 - https://bn.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/23/2020/03/ordonanta-militara-3-2020.pdf

Pentru informaţiii despre noul Coronavirus vă rugăm accesaţi pagina: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/

Vă rugăm să nu uitaţi de telefon 0800800358 - linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID - 19.

Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.

De asemenea, puteţi apela şi numerele de permanenţă ale Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud: 0263217337 şi 0263217309 - telefoanele la care cetăţenii care se întorc din străinătate în judeţul Bistriţa-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.

În continuare insistăm să respectaţi măsurile transmise de autorităţi şi să vă informaţi doar din surse oficiale!