COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

Pentru a nu ştiu câta oară, lătrăii de la PNL Vrancea încearcă să distragă atenţia opiniei publice de la lucrurile cu adevărat importante prin crearea unor diversiuni gen - Consiliul Judeţean Vrancea nu face şi nu drege!

Înainte de a le explica acestor domni ce face Consiliul Judeţean Vrancea pentru limitarea efectelor COVID-19 în judeţul nostru, aş vrea să fac o precizare pentru cetăţeni! Îmi cer scuze că în astfel de momente intru într-o polemică politică, ştiu că pe dumneavoastră nu vă interesează astfel de subiecte în aceste momente, dar nu vreau să las lucrurile neexplicate pentru ca dumneavoastră să nu fiţi tentaţi să le credeţi!

Astăzi, când lătrăii de la PNL solicitau câte în lună şi în stele Consiliului Judeţean Vrancea, în România şi în Vrancea se întâmplau următoarele:

* Ministrul sănătăţii Victor Costache a demisionat! Căpitanul, cel care conducea 'barca' sănătăţii, a dat bir cu fugiţii! Nici nu a aşteptat să ia prea multă apă la bord 'barca', ci a ales să se salveze printre primii! Colegii domniei sale din PNL Vrancea ne dau însă nouă lecţii!

* Prefectul Judeţului Vrancea a decis, pe ascuns, să transfere în municipiul Focşani, într-un hotel din centrul oraşului, persoane aflate în carantină care nici măcar nu au domiciliul în municipiul Focşani! Prefectul, fost lipitor de afişe la PNL, vrea să transforme Focşaniul într-un centru de carantină, punând în pericol sănătatea tuturor focşănenilor! Colegii domniei sale din PNL ne dau însă nouă lecţii!

* La Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani, liberalii au convocat chiar astăzi un Consiliu de Administraţie unde îl doreau prezent şi pe directorul instituţiei care este de câteva ori pe zi în videoconferinţă cu ministerul sănătăţii şi atunci când nu este în videoconferinţă trebuie să gestioneze sutele de probleme care apar în această perioadă! Revoltaţi că nu a fost prezent la încă o şedinţă administrativă şi a ales să facă lucruri în vederea pregătirii spitalului pentru epidemia de coronavirus, liberalii, prin vocea medicului Dragoş Cozma, un alt lipitor de afişe PNL, se vaită că Mândrilă nu le-a pus la dispoziţie nu ştiu ce sală de şedinţe! Pe bune? Voi chiar nu aveţi bun simţ? Voi chiar nici acum, în cel de-al 13-lea ceas nu încetaţi să fiţi ticăloşi? Vă stă Mândrilă în gât şi în plină epidemie când Spitalul Militar este închis şi medicii de acolo sunt testaţi pozitiv COVID-19? De unde aveţi atâta ură şi nemernicie?

* Ziarul de Vrancea, acel ziar care pozează în independent când critică Consiliul Judeţean sau PSD, el fiind, de fapt, coada de topor a PNL Vrancea, aruncă cu noroi de la primele ore ale dimineţii tot în Spitalul Judeţean de Urgenţă legându-se de o achiziţie de doi lei, fără să scrie nimic de faptul că acest spital hulit, care a rămas singur să lupte cu epidemia de coronavirus, a reuşit să achiziţioneze 15.000 măşti chirurgicale, 1.000 combinezoane şi 40 de concentratoare de oxigen, dispozitive atât de necesare în tratarea cazurilor medii şi grave care ar putea ajunge la spital. Şi în acest caz, liberalii ne dau nouă lecţii!

Iată doar patru exemple de acţiuni ale PNL, de o gravitate maximă, care s-au întâmplat astăzi, în doar câteva ore! Lista cu nenorocirile PNL este mult, mult mai lungă!

Să nu uităm că din octombrie 2019 PNL conduce Guvernul României! Este ceea ce şi-au dorit cel mai mult! Să conducă! Epidemia de coronavirus a izbucnit în China în preajma sărbătorilor de iarnă. Au trecut sărbătorile, a venit ianuarie 2020! Guvernul României avea obligaţia să verifice stocurile de materiale de protecţie, să demareze achiziţii şi să se pregătească pentru ceea ce ştiau că va urma! Nu au făcut nimic! Costache lucra la un proiect de lege prin care dădea bani spitalului privat la care era angajat, iar Ludovic Orban, primul ministru al României, îşi punea sponsorii de partid în funcţii, în Guvern! A venit luna februarie! Ce făceau liberalii din Guvernul României? Continuau 'liberalizarea' României! Dădeau afară toţi directorii de instituţii ca să îşi pună lipitorii lor de afiş! Asta făceau şi în Vrancea unde ministrul Grindă şi-a pus în funcţii publice toate rubedeniile! A învăţat de la socrul lui de tristă amintire, fostul primar Nicolae Lăţcan, celebru pentru că îşi angaja rudele pe la SCCM sau primărie! O să vă întrebaţi dacă în toată această perioadă au fost interesaţi de cum merg lucrurile la spital sau în alte locuri!? Nici pomeneală! Erau interesaţi doar să îşi pună în funcţii clientela şi îl trimiteau pe prefect în verificare prin instituţii să vadă dacă directorii au sau nu bască!

A venit şi luna martie! În lume deja epidemia era în plină expansiune! Ce făceau Orban&Co? Se pregăteau de anticipate! Cum 'lupta' Guvernul României cu epidemia de coronavirus? În nici un fel! Liberalii ne convingeau pe noi să facem anticipate!

A venit şi mijlocul lunii martie! În România au apărut primele cazuri de coronavirus şi Florin Cîţu, propunerea de prim-ministru şi-a depus mandatul când a realizat ce e groasă şi e nevoie de competenţe în domeniu! Ce a făcut Guvernul României pentru a lupta cu epidemia de COVID-19 la mijlocul lunii martie? Mai nimic! A început să se dezmeticească şi să vadă ce este de făcut....iar PNL Vrancea ne dă lecţii nouă!

La final vreau să le transmit cetăţenilor judeţului Vrancea că vom convoca o şedinţă de urgenţă pentru a aloca suma de 11 milioane lei (110 miliarde RON) pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 în Vrancea. Cu aceşti bani vom plăti materialele şi echipamentele contractate deja de Spitalul Judeţean, dar vom achiziţiona şi alte aparate şi materiale de protecţie necesare.

Facem toate aceste lucruri în ciuda faptului că Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea! Spitalul este la Ministerul Sănătăţii pentru că liberalii din Vrancea s-au opus să fie transferat către Consiliul Judeţean! Şi astăzi, cu un tupeu ieşit din comun, ne dau lecţii şi ne cer socoteală!

Dar, Consiliul Judeţean Vrancea face mai mult de atât! Centrul Special 'Elena Doamna' va fi pus la dispoziţia cadrelor medicale atunci când acestea vor avea nevoie să rămână peste noapte în Focşani.

Nu în ultimul rând, prin intermediul Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială, în strânsă colaborare cu primăriile din judeţ, sprijinim persoanele de peste 65 ani care sunt în nevoie.

În al 13-lea ceas fac un apel la primul-ministru Ludovic Orban, preşedintele PNL, să îşi tempereze politrucii din judeţe, să termine cu lătratul şi cu atitudinile dictatoriale! Noi, cu toţii, avem obligaţia să punem sănătatea românilor, pe primul loc, nu să ne pierdem timpul cu lupte sterile care nu ajută pe nimeni cu absolut nimic!

Marian Oprişan,
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea