COD GALBEN: 04-04-2020 ora 14 COD GALBEN: 04-04-2020 ora 14 COD GALBEN: 05-04-2020 ora 15 Intre 15:00 si 18:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...60 km/h in Județul Gorj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 05-04-2020 ora 12 Intre 12:30 si 18:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h in Județul Dolj;

Mircea Dobre, deputat PRO România: Cine face afaceri cu pandemia, în România?

Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acţiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate. Ce altceva am putea înţelege din următoarea situaţie: peste 60.000 de români s-au întors în ţară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanţa, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe Litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?

Statul român oferă 230 de lei pentru cazare şi 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci şi într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră.

Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriaţi, care nu sunt din judeţul Constanţa, ci din toate zonele ţării? De ce a trebuit să aterizeze DOAR pe aeroportul Kogălniceanu şi nu la Bucureşti, la Cluj, la Iaşi, la Timişoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazaţi la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanţa e unul mare sau măcar mediu.

De ce se foloseşte doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unităţile de cazare deţinute de statul român? De ce nu sunt împărţiţi pacienţii pe mai multe judeţe şi trebuie sufocat judeţul Constanţa?

Exemple:

Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă S.A. deţine hotelurile:

Hotel Ceres *** - Staţiunea Băile 1 Mai (Judeţul Bihor) - 460 locuri cazare
De la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km.

Hotel Silvana ** - Staţiunea Buziaş (Judeţul Timiş) - 200 locuri
De la aeroportul din Timişoara sunt doar 44 km.

Dacă trebuie să aterizeze în judeţul Constanţa de ce NU se folosesc hotelurile de mai jos?

Ministerul Justiţiei deţine unitatea de cazare Flamingo din Eforie - 360 locuri

Ministerul Afacerilor Interne - Hotel Meridian (Mamaia) - 640 locuri

Ministerul Afacerilor Interne - Hotel Diana (Saturn) - 434 locuri

Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'' - Complex Doina (Neptun) - 450 locuri

Sanatoriul Balnear Mangalia - 200 locuri.

Cerem Executivului să vină urgent cu explicaţii! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toţi vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aştepta, în cel mai negru scenariu.

25.03.2020

Comunicare PRO România