COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 16 Intre 16:20 si 18:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...60 km/h in Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

Consilierii judeţeni PNL şi PMP au depus două proiecte pentru sprijinirea personalului medical în lupta cu COVID-19

Astăzi, 25 martie 2020, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Mişcarea Populară, au depus la Consiliul Judeţean două proiecte de hotărâre privind sprijinirea personalului medical în lupta împotriva COVID-19.

Primul proiect prevede acordarea de stimulente financiare lunare personalului medicale şi de specialitate aflat în prima linie în combaterea epidemiei de coronavirus, al doilea proiect reprezintă aprobarea achiziţiei de echipamente de protecţie PPE şi a unui aparat de testare real time PCR pentru a creşte capacitatea de testare a infecţiilor cu coronavirus.

În faţa acestei lupte care se intensifică pe zi ce trece, administraţia locală trebuie să fie alături de cadrele medicale şi de personalul de specialitate pentru a le oferi sprijin şi protecţie. Le mulţumim pentru curajul lor şi pentru ceea ce fac pentru noi toţi. Facem un apel la Colegiul Medicilor din Iaşi sa facă publice rezultatele sondajului privind necesarul de materiale pentru personalul medical, ajutându-ne astfel să asiguram resurse financiare suficiente.

Facem un apel la preşedintele Consiliului Judeţean să înţeleagă că priorităţile s-au schimbat şi că eforturile şi resursele instituţiei pe care o conduce trebuie direcţionate către combaterea pandemiei la nivel local.

Partidul Naţional Liberal cere preşedintelui CJ Iaşi să nu blocheze aceste proiecte importante care au susţinerea a 15 consilieri, mai mult decât limita stabilită prin lege de o treime din numărul total de consilieri.

Romeo Vatră,
Lider de grup al consilierilor judeţeni PNL Iaşi