COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă; COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

Marţi, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă 'Dr. Alexandru Popescu' Focşani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar.

În urma acestei situaţii, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor şi efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

Spitalul Militar de Urgenţă Focşani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, cu excepţia Centrului de Primiri Urgenţe.

În acelaşi timp, se vor recolta analize de la toţi contacţii simptomatici şi, în funcţie de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecţie a personalului medical, în vederea menţinerii capacităţii operaţionale a spitalului.

Biroul de presă