VIDEO: https://we.tl/t-VecAb3ztli

Preşedintele C.J. Argeş, dr. Dan Manu, noi declaraţii privind măsurile pentru gestionarea cazurilor COVID-19

Astăzi, 25 martie, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, a făcut noi precizări cu privire la măsurile adoptate pentru gestionarea cazurilor de coronavirus la nivelul judeţului.

Principalele declaraţii:

- Întrucât a crescut numărul persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu pe teritoriul judeţului Argeş, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a adoptat o hotărâre prin care s-a stabilit ca serviciile medicale în regim de urgenţă să fie acordate în unităţi spitaliceşti separate, o unitate fiind destinată pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, iar a doua unitate să acorde servicii medicale pentru celelalte persoane care nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus. Astfel, s-a decis ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti să asigure asistenţă medicală de urgenţă pentru toate persoanele care nu sunt suspecte şi nici purtătoare de virus COVID-19, iar Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni să preia toate cazurile suspecte şi confirmate de coronavirus.

- Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, a prezentat stadiul procedurilor privind achiziţia aparatelor de testare pentru coronavirus, menţionând faptul că, dacă nu apar blocaje în derularea procedurilor, se estimează ca în termen de 10 zile, maxim două săptămâni, să avem aceste aparate în judeţul nostru. Între timp, se lucrează la amenajarea spaţiilor unde vor funcţiona aparatele, iar specialiştii în domeniu se instruiesc la Institutul Naţional Matei Balş din Bucureşti.

- Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, le-a mulţumit tuturor celor care au făcut donaţii pentru achiziţia de materiale sanitare şi aparatură medicală în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, precum şi în alte spitale din judeţ.

- Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, a transmis un mesaj transportatorilor, care sunt obligaţi, potrivit legii, să asigure transportul persoanelor, în baza contractelor semnate şi asumate. Apelul preşedintelui vine în contextul în care s-au produs blocaje în mai multe zone ale judeţului, fiind suspendate traseele, prin decizia celor care deţin aceste firme de transport.