COD GALBEN: 26-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Dolj; COD GALBEN: 26-11-2020 ora 15 Intre 15:30 si 17:00 se va semnala local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Sibiu; COD GALBEN: 26-11-2020 ora 14 Intre 14:00 si 17:00 se va semnala local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 26-11-2020 ora 14 Intre 14:00 si 17:00 se va semnala local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Braşov, Județul Mureş, Județul Harghita, Județul Sibiu;

Nici un copil nu merită să fie singur, mai ales când este bolnav

Eveniment unic, Drumul simbolic spre Casa Blondie format din 2.200 de scaune

Bucureşti, 10 martie 2020. Pe data de 14 martie, ora 14:00, 2.200 de jucării din pluş vor ocupa, timp de o oră, 2.200 de scaune goale, care vor lega, din 2 în 2 metri, Spitalul Marie Curie de Casa Blondie din Popeşti Leordeni, pe o distanţă de aproximativ 6 km.

Asociaţia Zi de Bine şi Asociaţia Blondie şi-au unit eforturile într-o campanie de strângere de fonduri pentru a realiza "Casa Blondie". Casa este un spaţiu temporar în care copiii abandonaţi în spitale care au suferit intervenţii chirurgicale complexe îşi recapătă forţele înainte de a merge spre "casă". Valoarea proiectului este de aproximativ 50.000 de Euro şi campania de strângere de fonduri se va derula până pe 31 martie 2020, când va fi inaugurată Casa Blondie.

Cauza micuţilor poate fi susţinută până pe data de 31 martie printr-un SMS unic cu mesajul "SUS" la 8862 pentru 4 euro, prin donaţii în contul Asociaţiei ZI de BINE - RO56RNCB0092166359160001, BCR, Sucursala Universitate dar şi prin voluntariat.

Melania Medeleanu, Asociaţia Zi de bine, spune:

"Am ascultat cu atenţie conferinţa de presă a autorităţilor pe tema adunărilor publice cu peste 1.000 de oameni. Vestea bună e că în DRUMUL SPRE CASĂ, nu suntem o adunare, ci un şir întins pe 6 km, din 2 în 2 metri, chiar şi mai mult, căci sunt multe treceri de pietoni şi intersecţii. Pentru că ne dorim ca fiecare om care şi-a rezervat un loc în Drumul spre casă să se simtă în siguranţă, le lăsăm lor alegerea de a "locui" pe scaun timp de o oră sau de a trece doar pentru a lăsa pe locul lor o jucărie. Îi rugăm şi pe cei care aleg să ne stea alături o oră să aducă o jucărie de pluş şi, în cazul în care scaunul învecinat e gol, să aşeze această jucărie. Pentru că schimbarea de plan e posibil să aducă cu sine şi o modificare a locului pe care oamenii l-au rezervat deja, îi rugăm pe prietenii noştri să-şi verifice inboxul. În ciuda acestei perioade dificile şi neclare pentru noi toţi sau cu atât mai mult într-o astfel de perioadă, niciun copil nu merită să fie singur! Să-i însoţim, simbolic, în drumul spre CASĂ, în 14 Martie, la ora 14.

În cazul în care nu ajungeţi, puteţi oricând contribui cu un sms cu mesajul SUS, la 8862, pentru o donaţie de 4 Euro."

Adelina Toncean, Asociaţia Blondie, declară: "În secţia de terapie intensivă, 1 copil din 5 nu e vizitat de părinţi deloc sau doar foarte rar. Aceşti copii sunt nişte luptători, se luptă pentru fiecare respiraţie şi trec prin dureri greu de imaginat pentru un adult. Tot ce putem face pentru ei este să le fim alături, să le oferim atenţie, grijă, iubire. Noi nu suntem programaţi să trăim fără iubire. La Marie Curie am văzut că, la acelaşi diagnostic, copiii care sunt singuri fac deseori complicaţii. Copiii au nevoie să fie ţinuţi în braţe, să nu se ştie singuri pe lume. Au nevoie de noi! Cu ajutorul nostru al tuturor primii 4 copii pot fi mutaţi pe 31 martie în Casa Blondie".

Casa Blondie este prima cauză din proiectul Zi de Bine lansat de Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia. Asociaţia Zi de Bine, curator de cauze sociale, va susţine 12 cauze de-a lungul anului 2020. Fiecare cauză selectată de Asociaţia ZI de BINE se adresează unei comunităţi, se realizează în maximum 30 de zile, este finanţată în special de către sărbătoriţii lunii şi se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Informaţii suplimentare despre evenimentul din data de 14 martie şi despre următoarele cauze se găsesc pe www.zidebine.ro.

Pentru informaţii suplimentare:

The Public Advisors Asociaţia Zi de Bine