COD GALBEN: 26-02-2020 ora 10 Intre 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone vizate se va semnala 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone vizate COD GALBEN: 26-02-2020 ora 11 Intre 11:00 si 14:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor atinge 80...90 km/h viscolind și spulberând zăpada. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud;

USR şi PLUS Neamţ au semnat un acord privind o candidatură comună la alegerile locale

Conducerile organizaţiilor judeţene USR şi PLUS Neamţ au ajuns la un acord privind candidatura pe liste comune la alegerile locale pentru Consiliul Judeţean Neamţ şi Municipiul Piatra Neamţ. Neamţ este al treilea judeţ la nivel naţional, după Bihor şi Sibiu, şi primul din Moldova în care cele două formaţiuni politice semnează un acord pentru a candida împreună la alegerile locale.

Astfel, în urma negocierilor purtate în ultimele săptămâni, s-a decis ca pentru Primăria Piatra Neamţ să candideze reprezentantul PLUS, Cosmin Asandei, în timp ce propunerea USR, Marius Irimia, va fi candidatul pentru funcţia de viceprimar.

În privinţa alegerilor pentru Consiliul Judeţean, USR va da candidaţii atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cea de vicepreşedinte, alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor urmând să aibă loc în cadrul Conferinţei Judeţene a USR Neamţ de mâine, 15 februarie.

De asemenea, tot prin negociere a fost stabilit şi algoritmul după care vor fi ocupate poziţiile pe liste, numele candidaţilor urmând să fie făcute publice ulterior.

"Intrăm în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor locale şi, iată, suntem al treilea judeţ din ţară unde USR şi PLUS decid să candideze împreună pe aceeaşi listă. Este un semnal clar de unitate pe care îl dăm, mai ales că în scurt timp vom fi un singur partid. În perioada următoare, acolo unde există candidaţi de la ambele formaţiuni, vor avea loc negocieri locale şi vom decide sub ce formulă vom candida. Referindu-mă strict la USR, filialele locale existente continuă să-şi desemneze candidaţii pentru alegerile locale, în timp ce echipa de extindere lucrează pentru a putea avea candidaţi în cât mai multe localităţi din judeţ", a declarat deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ.

"Prin semnarea acordului privind desemnarea candidaţilor comuni pentru Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, am făcut încă un pas important spre fuziunea celor două partide, USR şi PLUS, fuziune aşteptată şi dorită de cetăţeni. Este primul acord din zona Moldovei şi sperăm să dăm un semnal pentru toate filialele din ţară. Aş vrea să transmit că noi, Alianţa USR PLUS, am înţeles şi respectat dorinţa alegătorilor de a oferi o alternativă puternică la actuala clasa politică şi că doar împreună vom putea să oferim proiecte şi soluţii pentru dezvoltarea localităţilor din judeţul Neamţ", a declarat Ionuţ Meraru, preşedintele PLUS Neamţ.