Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a participat vineri, 14 februarie 2020, la Reuniunea Regională a organizaţiilor judeţene din Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani şi Bacău. Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul partidului din Iaşi şi a avut ca temă principală strategia partidului pentru alegerile din acest an.

Preşedintele UNPR a subliniat că este necesar ca în administraţia locală şi naţională să activeze persoane pregătite corespunzător, specialişti şi oameni cu onoare.

"UNPR pregăteşte, în această perioadă, listele cu candidaţii pentru primării, consiliile judeţene şi locale, în toate judeţele ţării. Partidul dispune de profesionişti în toate domeniile de activitate, gata să-şi pună experienţa şi priceperea în slujba comunităţilor din care fac parte", a declarat Gabriel Oprea.

În context, acesta a anunţat că UNPR va propune pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi candidatura preşedintelui organizaţiei judeţene, Mircea Manolache, care ocupă în prezent funcţia de consilier judeţean.

Gabriel Oprea a arătat că este nevoie de crearea unui pol de centru-stânga, de o alianţă între partide, pentru ca stânga politică să fie mai bine reprezentată.

"Suntem pregătiţi să mergem singuri în următoarele bătălii electorale, lucrăm la listele de candidaţi, dar considerăm că este nevoie şi de o alianţă a forţelor de stânga, pentru ca românii să fie mai bine reprezentaţi. Ne aflăm într-un moment mai complicat pentru stânga şi credem că aceste partide ar trebui să-şi dea mâna sub forma unei alianţe", a precizat liderul UNPR.

"Considerăm necesară reluarea unei iniţiativei lansate de UNPR în urmă cu câţiva ani şi anume taxarea marilor averi. Specialiştii noştri lucrează să adapteze acest proiect la contextul anului 2020, dar, în principiu, este vorba despre impozitarea cu 3% a averilor mai mari de 500.000 euro, pentru o perioadă de trei ani. Aceşti bani vor fi direcţionaţi, în funcţie de nevoi, spre sănătate, educaţie, securitate naţională. Este un proiect care va aduce sume importante la bugetul de stat şi care poate aduce beneficii deloc de neglijat în domenii care suferă în această perioadă", a mai spus Gabriel Oprea.

Biroul de presă