Constat că liderii judeţeni ai unor partide anunţă, ca o mare realizare, faptul că unii primari social democraţi vor candida la alegerile locale din 2020 la funcţia de primar din partea partidelor respective. Un exemplu este domnul Iacob Maricel, primar social-democrat în funcţie la Vadu Moldovei, care în urma deciziei organizaţiei locale PSD, nu a mai fost desemnat să reprezinte această formaţiune la viitoarele alegeri, fiind nominalizat în locul său domnul Amariei Bogdan Iulian - viceprimar şi preşedinte al organizaţiei locale PSD.

Realitatea este cea pe care am prezentat-o în intervenţiile mele în presa suceveană.

Organizaţiile locale şi organizaţia judeţeană PSD, pentru alegerile locale din 2020, îşi vor desemna candidaţii care pot întruni preferinţele majorităţii celor ce sunt chemaţi să-şi exprime votul şi care şi-au manifestat loialitatea faţă de valorile social democrate.

Probabil că cei care nu vor îndepli aceste criterii, vor fi solicitaţi de alte formaţiuni politice care nu-şi pot găsi candidaţii necesari din electoratul propriu.

Senator - Ioan Stan

Preşedinte PSD Suceava