COD GALBEN: 11-08-2020 ora 10 Intre 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 11-08-2020 ora 21 Intre 21:25 si 22:30 se va semnala averse ce vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Suceava;

Comunicat de Presă

PNL Bucureşti nu girează în şedinţa de Consiliu General de astăzi aranjamentele pentru clientela PSD şi risipa de bani publici

Bucureşti, 14 februarie 2020. Consilierii generali ai Partidului Naţional Liberal nu vor vota astăzi, în şedinţa de Consiliu General a Municipiului Bucureşti, propunerea de buget PSD pentru 2020! "Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmăreşte ca banii bucureştenilor să fie acordaţi, discreţionar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt priorităţile Bucureştiului", consideră Violeta Alexandru, Preşedintele PNL Bucureşti.

Din analiza asupra propunerii de buget a PSD realizată de PNL Bucureşti rezultă următoarele:

- cu un buget general estimat la circa 10 miliarde de lei, aproximativ 1,94 miliarde sunt alocate cheltuielilor de personal, din care 1,1 miliarde merg înspre companiile municipale şi alte investiţii finanţate din venituri proprii.

- alocarea a 20% din bugetul Capitalei pentru cheltuieli de personal demonstrează că PSD îşi protejează grupurile de interese şi urmăreşte exclusiv folosirea banilor publici în scop de câştig electoral. De exemplu, instituţii precum Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie primeşte 60 milioane lei, Clubul Sportiv Municipal - 50 milioane, Proedus - 43 milioane lei dar şi cluburile pentru seniori şi tineri - 50 milioane. Sume mai mari decât cele destinate consolidării clădirilor cu risc seismic - 173 milioane.

PSD nu face, doar promite, "vinde" proiecţii despre cum ar trebui să arate Bucureştiul. Şi în bugetul propus de PSD pentru 2020 promite:

- piste de biciclete - pentru care alocă 42,7 milioane de lei în 2020, în condiţiile în care în anii trecuţi, banii alocaţi pentru aceste investiţii nu au fost cheltuiţi pentru că nu s-a făcut nicio pistă de biciclete.

- consolidarea clădirilor cu risc seismic - 173 milioane de lei în 2020, deşi, până în prezent, a consolidat numai 1 clădire istorică din cele 23 promise de la începutul mandatului.

- achiziţionarea de autobuze electrice şi tramvaie - 145 milioane de lei în 2020, în condiţiile în care au fost cumpărate deja 400 de autobuze noi poluante (DIESEL).

- în 2019, din 70 de milioane de lei - cât a fost prevăzut pentru investiţii la reţeaua de termoficare - au fost cheltuite până la finalul anului doar 13 milioane de lei. Anul acesta, Termoenergetica va primi un buget de 1,64 miliarde de lei pentru a acoperi, în cea mai mare parte, salarii şi subvenţii.

Suntem sceptici şi că Primăria Capitalei va primi 1,3 miliarde de lei din fonduri europene, în special pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice, pentru că Primăria Generală nu are capacitatea necesară şi nici voinţa de a atrage aceste fonduri.

"Ar fi un gest de iresponsabilitate crasă să votăm un buget rupt de realitatea economică, cu venituri supraestimate, aflate doar pe hârtie, în timp ce Primăria Capitalei nu a plătit agentul termic destinat bucureştenilor pentru ultimele două luni şi avariile la sistemul de termoficare sunt la ordinea zilei", consideră Stelian Bujduveanu, lider al Consilierilor Generali din Primăria Capitalei.

PNL Bucureşti, sub o nouă conducere aleasă, îşi asumă să pună la dispoziţia bucureştenilor toate informaţiile care indică o risipă de bani publici din taxele şi impozitele bucureştenilor şi o management falimentar care a are singură cauză: PSD şi Gabriela Firea.

Pentru relaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi PNL Bucureşti.