COD GALBEN: 11-08-2020 ora 10 Intre 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 11-08-2020 ora 21 Intre 21:25 si 22:30 se va semnala averse ce vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Suceava;

AMPLU CONTROL EFECTUAT DE POLIŢIŞTI LA UN BLOC DIN CARTIERUL BURDUJENI UNDE LOCUIAU ÎN CONDIŢII IMPROPRII PESTE 50 DE PERSOANE

La 13.02.2020, între orele 06.00 - 08.00, Secţia Urbană de Poliţie Burdujeni, împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale a iniţiat şi organizat o acţiune în cooperare cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Poliţia Locală Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Suceava şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii - IPJ Suceava, la blocul situat în mun. Suceava, str. Fagului, precum şi în proximitatea acestuia, pe linia prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, pentru legalizarea persoanelor restante în privinţa cărţilor de identitate, precum şi pentru identificarea şi depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în acest imobil.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 52 de persoane şi au fost identificate 25 de persoane străine de localitate.

Au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale la Legea OG 97/2005, în valoare de 2000 lei. De asemenea, au fost controlate 18 bagaje şi 4 alte obiective din zonă.

Poliţiştii au dispus împreună cu lucrătorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică aplicarea unei sancţiuni contravenţionale faţă de administratorul imobilului, în cuantum de 20.000 de lei şi ca măsură complementară închiderea locaţiei respective, având în vedere condiţiile precare de igienă identificate, după ce locatarii vor fi evacuaţi, cât mai urgent posibil, de către proprietar.

Tot în cadrul acţiunii a fost depistat un bărbat de 37 ani, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta a plecat în mod voluntar de la domiciliul său, de pe raza sectorului 5-Bucureşti, figurând ca persoană dispărută. S-a luat măsura internării acestuia în Secţia de Psihiatrie Burdujeni pentru o perioadă de 24 de ore pentru ca familia să se prezinte pentru a-l prelua.

Totodată, persoanele identificate în apartamentele respective au fost instruite de către poliţiştii de proximitate şi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii - IPJ Suceava cu privire la adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu fi victime ale faptelor cu violenţă.

Reacţiile persoanelor care acţionează prin violenţă sunt imprevizibile. Sfatul Poliţiei este să nu vă puneţi în pericol integritatea corporală sau chiar viaţa în încercarea de a reţine sau opri, prin forţe proprii, o astfel de persoană.

Fiţi atent la derularea faptelor, ora desfăşurării, semnalmentele răufăcătorilor şi alertaţi Poliţia cât mai repede posibil, prin folosirea Apelului Unic de Urgenţă 112. Evitaţi drumurile întunecate şi parcurile izolate, folosiţi mai degrabă străzi şi locuri iluminate, chiar dacă faceţi un ocol.

Dacă sunteţi atacat, abandonaţi-vă valorile, nu vă puneţi niciodată viaţa în pericol.

- Nu afişaţi ostentativ obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane etc.).

- Dacă sunteţi agresaţi nu aveţi reţineri în a ţipa, această reacţie poate determina pe infractor să părăsească locul.

- Evitaţi urcarea în lift cu persoane necunoscute. Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestuia!

- Evitaţi dialogul cu persoane în stare de ebrietate.

- Reţineţi, dacă sunteţi agresat, cât mai multe semnalmente ale agresorului.

- Nu proferaţi injurii şi nu încurajaţi violenta.

- Nu vă faceţi singur dreptate, lovind adversarul. Acestea sunt gesturi care pot avea uneori consecinţe grave.

- Evitaţi în orice situaţie să daţi frâu sentimentelor de ură, gelozie, invidie, laudă şi grandomanie.

- Evitaţi persoanele mai irascibile, puse pe hartă. Evitaţi orice conflict cu acestea, nu le jigniţi şi nu le încurajaţi.

- Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute, mai ales de sex feminin, când sunteţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Ele pot fi autoare sau complice la tâlharii.

- Dacă sunteţi în stare de ebrietate, rugaţi la bar să vă comande un taxi. Nu acceptaţi să fiţi conduşi spre casă de persoane necunoscute.

- Nu acceptaţi niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-aţi cunoscut la un pahar de alcool.

- Nu vă încredeţi în persoanele care insista şi vă mai oferă un pahar de alcool în plus. O astfel de persoană nu este întotdeauna bine intenţionată.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE